Nieuwe datum 8e Limburgse Contactdag: Beton in publieke ruimte en infrastructuur

Gepubliceerd op 15-02-2022 20:46

Na enige onderbreking, om gekende reden, start FEBELCEM met een 8e ronde van Provinciale Contactdagen. Die start in Limburg, op dinsdag 31 mei 2022, meer bepaald in het Thor Park te Genk, op het voormalige mijnterrein van Waterschei. Sinds enkele jaren koppelt FEBELCEM aan de studienamiddag een ontspannende activiteit in de voormiddag, in dit geval een natuurwandeling in het Nationaal Park Hoge Kempen, onder leiding van een Ranger.

Het thema van de namiddag is nog steeds het gebruik van betonverhardingen in openbare ruimte en infrastructuurwerken. Ook de formule is ongewijzigd: een vijftal presentaties met een combinatie van technische informatie en inspirerende voorbeelden.

Als blikvangers noteren we deze keer het Stadspark De Motten in Tongeren en de nieuwe fietstunnels op de ring van Hasselt. Verder wordt de 50-jarige geschiedenis van het doorgaand gewapend beton in België voorgesteld, wordt het drainerend beton als bijdrage in het integraal waterbeheer toegelicht en komen de veelzijdigheid en kwaliteit van beton aan bod, zowel voor het ter plaatse gestort beton als voor prefab betonproducten.

Wat vandaag ook cruciaal is voor de cementen betonsector zijn de inspanningen om te komen tot een klimaatneutrale toekomst, de zogenoemde CEMENT & BETON ROADMAP 2050. De voornaamste krachtlijnen zullen u voorgesteld worden.

"Op 31 mei a.s. verwacht we u, collega of partner uit de wegenbouw of publieke ruimte, om samen een aangename en leerrijke dag door te brengen. Naast de gezonde wandeling en interessante voordrachten is er ook eindelijk weer de gelegenheid tot netwerking, dit tijdens de pauzes en afsluitende receptie", aldus Luc Rens van FEBELCEM.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Federatie van de Belgische Cementnijverheid, met de steun en medewerking van: Fedbeton - Bouwunie - VlaWeBo - Benor - Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw - Infopunt Publieke Ruimte - FEBE - AB Roads - Agentschap Wegen en Verkeer.

INSCHRIJVING
Deelname is gratis maar voorafgaande inschrijving verplicht: Inschrijven

ADRES
Thor Park – Thor Central
3600 Genk

Meer info, uitnodging & programma:

https://www.febelcem.be/fileadmin/user_upload/agenda/journees-info/Uitnodiging-GenkA5-2022.pdf