Online opleiding: Normalisatie, keuring en certificatie in de wegenbouwsector

Gepubliceerd op 31-01-2022 11:24

Certificatie, keuring, normering: het lijkt complexe materie, zeker voor starters. Het belang ervan is daarenboven heel groot. De wet op overheidsopdrachten geeft duidelijk de verantwoordelijkheid aan van de aanbestedende overheid hieromtrent. Om de bestaande opleidingstrajecten van werftoezichters en werfleiders te vervolledigen organiseert COPRO, onpartijdige certificatie-instelling, samen met het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw OCW en het Agentschap Wegen en Verkeer afdeling Wegenbouwkunde, een opleiding voor nieuwkomers. De opleidingsdag wordt online georganiseerd. Het webinar vindt plaats op donderdag 3 februari en start om 10u met afsluiting rond 12u30. Deelname is gratis.

bron afbeelding: Copro.eubron afbeelding: Copro.eu

Doel van de opleiding is het vertrouwd maken met certificatie en vooral met de praktische dagdagelijkse toepassing ervan. Deze is gericht tot werftoezichters, werfleiders, projectleiders, technische diensten van Vlaamse publieke instellingen en steden.

Programma

09u30: Verwelkoming en inleiding - door Dirk Van Loo, CEO COPRO

09u35: Keuringen a posteriori en tegenproeven - door Margo Briessinck , Senior Advisor AWV Wegenbouwkunde

10u15: Normalisatie, voorschrijven en wegwijs in Standaardbestek 250 - door Kris Redant, Researcher OCW

11u00: Voorstelling MyCOPRO en opvolging technische fiches, gevolgd door praktische oefeningen - door Ruben Verbeke, Digitalisation Manager COPRO

hoe controleren of een product is gecertificeerd?

wat zijn de technische eigenschappen?

mag het product gebruikt worden op de werf?

12u00: Vragen/discussie en afronding

Meer info - inschrijven

https://www.copro.eu/nl/event/opleiding_nieuwkomers