Willemen Infra testte nieuwe stapelbare infiltratiekratten Columnbox op werf Xervon in Antwerpen

Gepubliceerd op 30-11-2021 17:51

Willemen Infra testte de nieuwe, stapelbare infiltratiekratten van IT Plus®: de Columnbox. Moric De Koninck (projectdirecteur): “De kratten zijn perfect stapelbaar, als eierdozen. Daarmee bespaar je kostbare tijd tijdens het lossen en verwerken van de kratten, want onze kraanman zet in 1 keer een volledige pallet in de kuil.”

IT Plus® Columnbox: de stapelbare infiltratiekrat

Time is money, zeker in de bouw. Daarom ontwikkelde we de IT Plus® Columnbox, de nieuwe generatie stapelbare infiltratiekratten. Zo plaatst je kraanman in 1 beweging een pallet met een voorraad van 70 kratten in de kuil. Willemen Infra testte de nieuwe infiltratiekrat op het terrein van XERVON, dat een vestiging opent in de Antwerpse haven.

Moric De Koninck, projectdirecteur bij Willemen Infra: “Wij leggen, in onderaanneming de buitenterreinen van het Duitse bedrijf Xervon in Antwerpen aan.  Hierbij wordt ook de riolering deels vernieuwd en zorgen we voor de maximale buffering en infiltratie van regenwater.”

Licht en snelle montage

Willemen Infra werkte voor dit project voor de eerste keer met het nieuwe type Columnbox-infiltratiekratten. Moric De Koninck: “De geprefabriceerde kunststof kratten zijn heel licht en eenvoudig in elkaar te zetten met kunststof clips. Dat geeft de mogelijkheid om grote volumes kratten per dag te verwerken. Belangrijker voor ons is ook, dat de werkmannen in de uitgegraven kuil lange tijd verder kunnen met de aangeleverde kratten. Zo kunnen we die kraanman bijna volledig inzetten op andere werkactiviteiten. Dat scheelt in tijd en in budget.”

Geschikt voor de zwaarste verkeersklasse

De IT Plus® Columnbox is gemaakt van gerecycleerd polypropyleen en compatibel met de IT Plus®-Control- en Variobox. De kratten zijn bestand tegen het zwaarste verkeer en hebben een levensduur van minstens 50 jaar.

. Formaat: 900 x 600 x 600 mm

. Bruto-opslagcapaciteit : 324 l

. Gewicht van de krat: 13,85 kg

Rendement behaald

Moric De Koninck: “De montage verliep vlot. We deden zelfs beter dan het vooropgestelde rendement, en waren zo binnen de afgesproken tijd klaar. Dat is in de bouw, waar alles sneller en sneller moet gaan, heel belangrijk. Bij toekomstige projecten stellen we de IT Plus® Columnbox zeker opnieuw voor aan de klant.”

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/759331/deschachthttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/207820/willemen-infra-regio-noordhttps://shop.deschacht.eu/nl-be/82220/it-plus-columnbox-900x600x600mm-slw60
Willemen Infra testte de nieuwe, stapelbare infiltratiekratten van IT Plus®: de ColumnboxWillemen Infra testte de nieuwe, stapelbare infiltratiekratten van IT Plus®: de Columnbox