Aertssen Group kanshebber onderneming van het jaar

Gepubliceerd op 19-10-2021 10:56

Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 27e keer de Onderneming van het Jaar. Aertssen Group uit Stabroek is één van de genommineerde bedrijven, samen met Heylen Group uit Herentals, Cegeka uit Hasselt en Destiny uit Zaventem op het podium. De prijs zal op dinsdag 7 december uitgereikt worden.

bron foto: facebookpagina Aertssen Groupbron foto: facebookpagina Aertssen Group

Al 27 jaar bekroont de Onderneming van het Jaar award unieke Belgische bedrijven die blijk geven van een uitmuntende ondernemingszin en succesvol management. Bedrijven die dat de laatste 18 maanden overigens in zeer woelige waters doen en desondanks een indrukwekkende koers varen. Vier onder hen wisten een grote indruk te maken en mogen zich trots finalist voor Onderneming van het Jaar 2021 noemen.

Opportuniteiten ontdekken

“Van de nood een deugd maken”. Op een erg letterlijke manier lag dit gezegde aan de basis van de oprichting van de Aertssen Group. Wanneer in 1964 de Antwerpse haven uitbreidt, is Marcel Aertssen genoodzaakt zijn vruchtbare poldergrond te verlaten. Het is alvast geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Zijn landbouwmachines ruilt hij in voor grondverzetmachines, waar hij zelf op een actieve manier de haven mee vorm geeft. Vandaag is Aertssen Group internationaal actief in grote aannemingsprojecten, complexe hijswerken, uitzonderlijk vervoer en logistiek. Het begon allemaal met die nood en deugd, maar de gedrevenheid van toen is vandaag onverminderd aanwezig. 

Groeien ...

Ook Destiny weet een succesverhaal te schrijven door buiten de lijntjes te kleuren, zij het in de telecomsector. Als aanbieder van veilige cloudcommunicatie-oplossingen dagen zij de markt van de cloud telecom uit. Iets wat eenvoudig klinkt maar qua uitwerking gevoelig complexer is. Het bedrijf slaagt erin een consoliderende factor te zijn op een erg versnipperde markt. En dit betekent ook onvermijdelijk internationale markten aanboren. Vandaag wordt 75% van de omzet van Destiny buiten België gerealiseerd en haalde ook de overnames van het Zweedse Telepo en Soluno het nieuws.

Ook familiebedrijf Cegeka, dat klanten ondersteunt in hun digitaliseringsreis, is internationaler dan ooit. Het bedrijf dat al bijna drie decennia IT-oplossingen aanbiedt, is pionier op het vlak van 5G, marktleider in de digitalisering van de gezondheidszorg en begeleidt het onderwijs in hun digitale sprong voorwaarts. Een nauwe samenwerking met hun klanten en een optimale klantgerichtheid staan daarbij centraal. Nog steeds is de oprichter voorzitter van de Raad van Bestuur. Met 5.000 medewerkers haalt het bedrijf een omzet van 640 miljoen euro.

...en doen groeien

Groeien kan je op verschillende manieren, maar je kan ook anderen doen groeien. En net daarin blinkt Heylen Group uit. Internationaal investeren in ambitieuze ondernemingen en ondernemers is de kernactiviteit van deze industriële holding. Hierbij wordt een uitzonderlijke buy-build-and-holdstrategie gehanteerd waarin innovatie, internationalisering en operationele excellentie centraal staan. Twintig jaar geleden werd de holding boven de doopvont gehouden. Inmiddels beheert die 32 ondernemingen, goed voor een omzet van 877 miljoen euro.

Deskundige jury

Maar ondernemerschap draait om meer dan cijfers alleen, daar is de vakkundig samengestelde jury zich maar wat goed van bewust. De grootte en omzet spelen daarom slechts in mindere mate een rol in hun beoordeling. De genomineerde finalisten werden door EY geselecteerd op basis van vastgelegde selectiecriteria, zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur.

Het is dat wat de onderscheiding van Onderneming van het Jaar zo waardevol en compleet maakt. Ontdek samen met ons wie zich op 7 december Onderneming van het Jaar 2021 mag kronen.

bron EY:

https://www.ey.com/nl_be/eoy/wie-wordt-de-onderneming-van-het-jaar-2021https://www.aertssen.be/nl