Collinet levert bij Fluvius 6 gedimensioneerde KWS afscheiders met alarmfunctie via zonne-energie

Gepubliceerd op 06-09-2021 11:07

Eens te meer bewees Collinet zijn ervaring en expertise inzake dimensionering en maatwerk op het distribitiecentrum van Fluvius te Lokeren. Het centrum, dat 10 hectare beslaat op een domein van in totaal 25.000 m2, functioneert als depot voor allerlei nieuw en te recycleren materieel. In samenwerking met Deschacht werd de afvoer van afspoelwater vanuit het centrum in regel gebracht met de geldende regelgeving.

Zes KWS-afscheiders op maat gedimensioneerd door Collinet

Peter Rommel, Projectadviseur Collinet: "Het afspoelwater van dit grote depot waterde af naar een gracht zonder enige zuivering. Dat moest natuurlijk in regel gesteld worden. Het terrein van Fluvius is onderverdeeld in 6 verschillende zones die elk hun afvoerbuis hadden. Voor iedere zone werd een dubbelwandige HDPE afscheider voorzien. Alles werd gedimensioneerd om gemiddeld tweejaarlijks voorkomende piekregenbuien te kunnen verwerken. Dit resulteerde in 3 afscheiders met een verwerkingsdebiet van 100 l/sec, 2 van 80 l/sec en 1 van 60 l/sec."

Alarmfunctie op zonne-energie

"Collinet heeft wel voorzien in een hight-tech alarmsysteem op de afscheiders" voegt aannemer Laurent De Spiegeleer daar aan toe. Ze zijn alle voorzien van een sensor op zonne-energie die geïntegreerd is met de managementsoftware van Fluvius. Die geven automatisch een signaal via gsm-verbinding wanneer de afscheiders aan ruiming toe zijn of waneer er zich een calamiteit voordoet. Gezien de afscheiders door Collinet op maat gemaakt worden, volledig gedimensioneerd en met alle voorzieningen qua aansluiting e.d. stelde zich bij de installatie geen enkel probleem."

https://www.collinet.eu/nl/