Hoogmartens bouwt liftputten voor ALRO GROUP

Gepubliceerd op 02-09-2021 17:35

ALRO is in enkele decennia uitgegroeid van een klein, lokaal coatingbedrijf tot een internationaal gerenommeerde groep met verschillende locaties in Oost- en Centraal-Europa. Hoogmartens is reeds enkele jaren een trotse partner van deze vooruitstrevende Limburgse onderneming en voerde ook de voorbije maanden een aantal bijzondere werkzaamheden uit in de hoofdzetel van het bedrijf in Dilsen-Stokkem. Zo werd een betonnen waterwering opgetrokken om regenwater uit een van de productiehallen te houden. Verder werd een liftput met betonnen wanden en betonnen bodem gebouwd. Dit laatste kadert in een groot samenwerkingsproject tussen ALRO en Volvo Cars.

Patryk Krakowinski, Facility & Maintenance verantwoordelijke bij ALRO, licht toe: “Volvo bouwt in Gent het model XC40 Electric. In ons bedrijf worden onder meer de batterijbakken van die wagens gelakt. We hebben daarvoor een speciale oven ontwikkeld die in de hoogte is gebouwd. In die oven zit een lift waarmee de te lakken onderdelen naar boven worden gebracht. Hoogmartens heeft voor deze lift een liftput gebouwd in beton. De lift zit namelijk in de grond, zodat we met heftrucks de onderdelen op de lift kunnen rijden, waarna ze naar boven, naar de oven worden gebracht.”

De samenwerking tussen ALRO en Volvo wordt in de nabije toekomst nog uitgebreid, wat betekent dat een tweede oven en dus ook een tweede lift wordt gebouwd. “Die tweede oven moet in september operationeel zijn, wat wil zeggen dat de tweede liftput in augustus moest gebouwd worden”, aldus Krakowinski. “Ook voor die realisatie deden we opnieuw een beroep doen op Hoogmartens.”

Professioneel samenwerken over heel de lijn

De uitgebreide productiesite van ALRO bestaat voor een groot gedeelte uit betonnen verharding. Dit is noodzakelijk omdat er heel wat vrachtwagens op- en afrijden. Ook wordt op het bedrijfsterrein permanent gebruikgemaakt van zware heftrucks. Herstellingswerken aan het wegdek zijn dan ook regelmatig noodzakelijk. Recent zorgde een team van Hoogmartens voor de heraanleg van een betonnen inrit en werd eveneens een los- en laadzone gekogelstraald (vergelijkbaar met zandstralen, maar in plaats van zand worden verharde, gegoten metaalkogels gebruikt) en opgevoegd. Patryk Krakowinski is zeer positief over de samenwerking met Hoogmartens. “De teams werken zeer professioneel, zowel qua uitvoering als qua afspraken en timing. Ik ben kritisch en kijk zeer goed naar alle partijen op de markt. Maar als ik tevreden ben van een partner en hij werkt aan correcte prijzen, dan blíjf ik daar graag mee samenwerken. Met Hoogmartens heb ik die ervaring alleszins. Momenteel liggen trouwens nog een aantal projecten en offertes op tafel. Het is mooi als we die opnieuw samen kunnen realiseren.”

https://www.hoogmartens.behttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/326115/hoogmartens-wegenbouwhttps://www.alro-group.com/
heraanleg van een betonnen inrit en werd eveneens een los- en laadzone gekogelstraaldheraanleg van een betonnen inrit en werd eveneens een los- en laadzone gekogelstraald