Al eens aan Franse Tarn graniet gedacht voor wegenbouw en bestrating?

Gepubliceerd op 30-04-2021 10:28

De huidige prijzen voor zeetransport swingen momenteel de pan uit door de containerproblematiek. Niet enkel hogere prijzen, maar ook langere levertermijnen zijn het gevolg. Voor ieder probleem bestaat gelukkig een oplossing. Er zijn namelijk kwalitatieve alternatieven van Europese bodem beschikbaar. Zo biedt Granitarn, Family Member van wereldspeler Brachot, de Franse graniet Tarn aan. Ontgonnen uit de eigen groeves.

Granitarn boordstenenGranitarn boordstenen

Het tekort aan containers gijzelt de wereldhandel en dus ook de bestratingssector. Heel wat materialen komen namelijk over uit India of China en worden door de containerproblematiek dus duurder. Door te kiezen voor kwalitatieve, Europese materialen omzeil je dit probleem en ga je meteen voor een milieuvriendelijke keuze.

Ook in Europa vind je natuursteen die uitermate geschikt is voor wegenbouw en bestrating. Eén van die producenten is Granitarn uit Zuid-Frankrijk. Dit Brachot Family Member heeft het hele proces in handen. Ze ontginnen de graniet Tarn uit hun eigen groeves, verzagen en bewerken hem vervolgens op hun moderne productiesite en staan tot slot ook zelf in voor de distributie. Granitarn doet dit niet enkel voor de Franse Tarngraniet, maar ook voor andere Franse natuursteensoorten en -materialen.

Deze Europese natuursteen heeft een hoge kwaliteit en een korte levertermijn. Zowel voor tegels, boordstenen en kasseien als voor andere bestratingstoepassingen zoals dorpels, blindgeleidetegels, straatmeubilair, enzovoort. Daarnaast is een keuze voor Franse Tarn ook een keuze voor het milieu. Europese materialen vragen namelijk veel minder transport. Het resultaat? Minder CO2-uitstoot, snellere leveringen en een kwalitatief materiaal voor je project.

(bron: Brachot)

Meer info:

www.granitarn.com
 tegels, boordstenen en kasseien, andere bestratingstoepassingen zoals dorpels, straatmeubilair etc. tegels, boordstenen en kasseien, andere bestratingstoepassingen zoals dorpels, straatmeubilair etc.