Nauwe samenwerking studiedienst en onderaannemer voor riolering nieuwbouw VTI te Brugge

Gepubliceerd op 26-04-2021 15:07

Aan de Vaartdijkstraat te Brugge verrijst een compleet nieuwe schoolcampus. De Eiffage Groep (THV  Vuylsteke - Antwerpse bouwwerken) bouwt er de nieuwe campus van het VTI. Het spreekt vanzelf dat daar een riolering bijhoort die aan de wettelijke, bouwkundige én budgettaire vereisten voldoet. Een gesprek met onderaannemer Maeyaert, die de rioleringswerken uitvoerde, en Dirk Stuyven van Deschacht, dat de materialen ervoor leverde, verduidelijkt één en ander.

bron afbeeldingen: Deschachtbron afbeeldingen: Deschacht

Samenwerking studiedienst en aannemer riolering

Dirk Stuyven, Hoofd studiedienst & engineering bij Deschacht: "We haalden het project voor de binnen- én buitenriolering van de nieuwe technische schoolcampus binnen na intens overleg tussen onze studiedienst en de aannemers, het schoolbestuur en het studiebureau. Ook Scholen Van Morgen, (de publiek-private samenwerking tussen Vlaamse overheid en privé-bedrijven) had er zijn zeg in. In samenwerking met onze klant, de firma Maeyaert uit Roeselare, hebben wij het concept voor de riolering technisch en budgettair geoptimaliseerd en de juiste voorzieningen voor de afvoer van vuilwater en de buffering en infiltratie van regenwater voorgesteld. Dit alles werd uitgewerkt in een volledig rioleringsplan met inachtneming van alle wettelijke normen en voorschriften."

Volledig uitvoeringsplan voor riolering

"Het gaat hier om een aanzienlijke werf", vertelt Pieter-Jan Maeyaert, CEO van Maeyaert Aannemingen. "VTI is een technische school, dus naast de nodige leidingen voor de afvoer van sanitair en douches moesten we ook voorzieningen treffen voor de afvoer van het vuilwater van sommige afdelingen zoals de werkplaatsen auto, lassen en verspaning. In overleg met de studiedienst van Deschacht hebben wij een volledig plan voor de binnen- en buitenriolering uitgewerkt. Dat werd dan in werfvergaderingen met de hoofdaannemer, architect en studiebureau van de bouwheer besproken en verfijnd. Dat heeft wel enkele maanden in beslag genomen."

Mega Ribwall infiltratiebuizen en toezichtsputten

Voor de binnenriolering werd pvc-buis gebruikt, terwijl voor de afvoer en buffering van het hemelwater 545m Ribwall IT infiltratiebuis ø1000 werd aangewend. De daarbij passende toezichtsput in HDPE heeft een diameter van zomaar even 1,6 meter! De DWA MDPE putten waren dan weer een kolfje naar de hand van de specialisten van Collinet. "Die toezichtskamers worden bij Collinet op maat gemaakt en voorzien van alle toebehoren", aldus Pieter-Jan Maeyaert, "dat spaart toch wel heel wat tijd uit op de werf."

Over Maeyaert Aannemingen

Maeyaert Aannemingen uit Oekene, opgericht door Pieter-Jan Maeyaert, is sinds 2006 een gevestigde waarde in de West-Vlaamse regio, en is vooral actief in afbraak- en grondwerken, omgevingswerken en riolering, bekisting- en betonwerken. De nodige attesten en de opgeleide mensen binnen het bedrijf zorgen ervoor dat deze werken conform verlopen.

(bron: Deschacht)

www.deschacht.euwww.wegenbouw.be/bedrijven/759331/deschachtMeer foto's op Wegenbouw.be Instagram pagina
Mega Ribwall infiltratiebuizen en toezichtsputtenMega Ribwall infiltratiebuizen en toezichtsputten