Suivo organiseert een webinar om de verschillende Checkinatwork methodes te tonen

Gepubliceerd op 22-04-2021 12:20

De verplichte Checkinatwork of de aanwezigheidsregistratie van personen op een werf is nog steeds een uitdaging voor bouwbedrijven. Hoe garandeer je dat iedereen, zowel eigen personeel én het personeel van subcontractors, zich snel en eenvoudig aanmeldt? Wanneer je als aannemer niet voldoet aan die registratie, kan je dat duur komen te staan, want de boetes zijn hoog.

De RSZ biedt hun eigen online tools aan, maar die worden meestal ervaren als omslachtig en ze betekenen een administratieve workload. Er zijn ondertussen verschillende methodes op de markt die de aanwezigheidregistratie aanzienlijk vereenvoudigen. Dus waarom het jezelf moeilijk maken als het gemakkelijk ook kan?

Checkinatwork methodes:

. Registreren via werfpaal

. Registreren via black box in voertuigen

. Registreren via de Check-in-at-Work App

Suivo biedt oplossingen voor deze verschillende methodes. De ‘administrator’ kan verschillende werven aanmaken op het Suivo platform. Wanneer medewerkers zich registreren op een bepaalde werf, wordt dat automatisch doorgegeven aan de RSZ. Dan ben je dus volledig in regel.

Voor de medewerkers op de bouw is het mogelijk om te scannen met personeelsbadge (RFID), token of identiteitskaart. Ook medewerkers van onderaannemers kunnen hiervoor simpelweg hun Belgische identiteitskaart gebruiken.

De werknemers van het eigen bedrijf of van de subcontractor die NIET in België gedomicilieerd zijn, kunnen scannen aan de werfpaal of blackbox met hun Limosa QR code. Maar registreren kan zelfs zonder scannen. Medewerkers downloaden eenvoudig de Suivo Checkinatwork App op hun smartphone en geven in de App aan wanneer ze op de werf toekomen of deze verlaten.

Welke CIAW methode is nu het meest geschikt voor je organisatie?

Suivo geeft tijdens een kort webinar een overzicht van de mogelijke methodes. Elk met hun voor- en nadelen. En mocht je ongerust zijn over de gebruikvriendelijkheid van de CIAW App, dan is het interessant om de live demo te volgen.  Zo kan je zelf oordelen!

De webinar “Simplify your Check-in-at-work” is te volgen op donderdag 29 april. Er is een Nederlandstige versie om 10 uur en een Franstalige versie om 11 uur.

Na het webinar en de lancering van de nieuwe Check-in-at-work app, heeft Suivo een aantal van de meest gestelde vragen verzameld:

https://www.suivo.com/nl/coole-dingen/faq-about-check-in-at-work/

Inschrijven kan hier:

. NL Webinar

. FR Webinar

https://www.suivo.com/nl/coole-dingen/faq-about-check-in-at-work/