Studienamiddag: Beton moet zich aanpassen aan een klimaatneutrale wereldeconomie en bouwsector

Gepubliceerd op 20-04-2021 11:15

Volgend thema staat ook op het programma van deze studienamiddag: 'Facts and figures’ over de klimaatvoordelen van betonwegen. Dit evenement, georganiseerd door de BBG in samenwerking met FEBELCEM, WTCB  en CSC, gaat door op woensdag 9 juni in zaal De Montil te Affligem. Indien de studienamiddag niet kan doorgaan omwille van nieuwe gezondheidsmaatregelen dan zal deze verplaatst worden naar 9/9/2021.

bron afbeeldingen: BBGbron afbeeldingen: BBG

Klimaatverandering is een realiteit.

Onder druk van de jeugd en de publieke opinie wordt dit steeds vaker een centraal thema in de politieke programma's van de verschillende partijen. De wetgeving wordt steeds strenger en veeleisender en geleidelijk aan verandert ook het consumentengedrag. Tegelijkertijd wordt de transformatie van lineaire productiemodellen naar circulaire modellen (met name ten gunste van recycling) gestimuleerd.

Wereldwijd is het materiaal BETON verantwoordelijk voor ongeveer 7% van de door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen en het verbruik van aanzienlijke hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen.  Dit wordt meer en meer in vraag gesteld en onderworpen aan nieuwe bindende voorschriften. Volgens de ambities van het Akkoord van Parijs (2015) moet beton zich aanpassen aan een "klimaatneutrale" wereldeconomie en bouwsector. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om niet alleen de prestaties van beton verder te verbeteren, maar ook om de kwaliteiten ervan te promoten.

Daarom zal BBG een halve studiedag hieraan wijden. De sprekers zullen deze belangrijke problematiek en de reeds waargenomen evoluties in onze sector bespreken alsook de evaluatiemethoden en de vermindering van de milieu-effecten van beton meer toelichten. De duurzame certificering van beton komt eraan en een bewijs van de CO2-voetafdruk van beton zal worden geleverd.

Meer info over het programma & inschrijven:

https://www.gbb-bbg.be/index.php?id=1048&L=3