Cursus herstellen van beton

Gepubliceerd op 10-03-2021 16:59

Het herstellen en opknappen van betonuitvoeringen is zeer belangrijk in de bouwsector. Immers, niet alleen de voorschriften en regelgevingen worden strenger, maar ook de eisen gesteld door de controleorganismes. Deze evolutie gaat hand in hand met een algemene verhoging van het kwaliteitsniveau van alle betonherstellings- en beschermingswerken. Deze cursus wordt georganiseerd door de Belgische BetonGroepering in samenwerking met FEREB, WTCB, BCCA en Universiteit Gent (Labo Magnel) op 3 dagen in 2021: 27/5, 31/5 en 02/06 telkens van 14u00 tot 18u30.

Beton is een duurzaam en hoogwaardig materiaal op voorwaarde dat het ontwerp, de samenstelling en de verwerking gebeuren volgens de regels van de kunst. De levensduur wordt voor een groot deel bepaald door de nabehandeling.
Beton dat aan slechte weersomstandigheden, mechanische, chemische of fysieke aantastingen wordt blootgesteld kan mettertijd hieronder lijden.  Aangetast beton kan bijna altijd hersteld worden, op voorwaarde dat de juiste diagnose wordt gesteld en de juiste hersteltechniek wordt gekozen en uitgevoerd.

Na het volgen van de cursus zijn de deelnemers in staat om de praktische uitvoering van de verschillende herstellingstechnieken  op de werf zelfstandig te begrijpen en te volgen. Ook de technische en administratieve follow-up van de verschillende procedures vormt geen probleem meer.
Deze door BBG georganiseerde cursus houdt het midden tussen een post-universitaire vorming (georganiseerd door Labo Magnel verbonden aan de Universiteit van Gent en door het departement Argenco verbonden aan de universiteit van Luik) en een praktische cursus inzake hersteltechnieken bestemd voor arbeiders (georganiseerd door BCCA).

Doelpubliek: werfverantwoordelijken, werfleiders, architecten, voorschrijvers, studiebureaus, technisch personeel van het architecturaal erfgoed, controleurs, certificeerders, …

Inschrijven en meer info:

https://www.gbb-bbg.be/nl/opleiding/herstelling-van-beton/