250 m3 IT Plus Variobox-infiltratiebekken voor nieuwe winkel van Lidl

Gepubliceerd op 16-02-2021 12:00

Bressoux is een deelgemeente van de stad Luik. In de Rue du Moulin bouwt Lidl een nieuwe winkel. Grondwerken Tureluren, uit Lummen, voert er in opdracht van aannemer Execon de grond-, riolerings- en verhardingswerken uit. Deschacht levert alle materialen voor de ondergrondse afvoer van het regenwater. Blikvanger is een infiltratiebekken van 250 m³ onder de parking.

Capaciteit van 250.000 liter

Ingenieur en medezaakvoerder Arne Tureluren: “De nieuwe Lidl-winkel wordt 2100 m² groot. Rond het gebouw komt in totaal 3500 m² aan verharding. Het infiltratiebekken buffert en infiltreert het regenwater van die hele site. We stelden Execon voor om het op te bouwen met IT Plus Variobox-kratten. Na hun akkoord berekende Deschacht meteen hoe het bekken moest worden opgebouwd om sterk genoeg te zijn.”

Snelle en makkelijke opbouw

Joachim Tureluren, broer van Arne en ook medezaakvoerder en ingenieur: “We kozen voor Variobox omdat we er al goede ervaringen mee hebben. Je plaatst de kratten gemakkelijk op elkaar, en die montage gaat redelijk snel vooruit. Dankzij de hoge belastbaarheid kun je het overal plaatsen.”

www.deschacht.euwww.wegenbouw.be/bedrijven/759331/deschachthttps://www.wegenbouw.be/bedrijf/gegevens/500385/tureluren/lummen
250 m3 IT Plus Variobox-infiltratiebekken250 m3 IT Plus Variobox-infiltratiebekken