Herbekijk de Digital Workshops in het kader van de Digi-Barometer voor de Wegenbouw

Gepubliceerd op 01-12-2020 10:45

In 2019 organiseerden OCW en enkele sterke partners de Digi-Barometer, een online benchmark voor wegenbouwers. De resultaten toonden dat kleine en grote aannemers op de digitale snelweg meerijden. De meeste Belgische wegenbouwbedrijven staan al vergevorderd op het vlak van interne bedrijfsvoering, organisatie en automatisering. Andere trends zijn nog in de ontdekkingsfase, zoals BIM. Alle deelnemers zijn zich echter bewust van de relevantie van verdere digitalisering in hun beroep.

Om de wegenbouwers te inspireren op het vlak van digitale mogelijkheden heeft het Digi-Barometerteam besloten om in 2020 twee reeksen van online workshops te organiseren: één in het begin van de zomer en één in november. Er worden onder meer casestudies en concrete getuigenissen met elkaar gedeeld.

Astena presenteerde bijvoorbeeld op 19/11 het webinar ‘Registratie van taken op de werf met Microsoft Power Apps’. Met deze tools zet je de stap naar een papierloze werkomgeving. Ken jij de talrijke mogelijkheden en voordelen van moderne technologieën zoals Microsoft Power Apps en wat ze voor jouw bedrijf, groot of klein, kunnen betekenen?  Denk maar eens aan: een vlotte samenwerking met medewerkers én klanten ; informatie aanvullen met fotomateriaal vanop de werf ; snelle én foutloze gegevensuitwisseling ; apps online en offline te gebruiken.

(Her)bekijk de Digital Workshops

Heb je de presentatie gemist van Astena en/of de andere workshop-partners, of wens je deze te herbekijken? Op de website van het OCW krijg je toegang tot de opnames van de Digital Workshops, zodat je ze op je gemak kunt delen of bekijken:

brrc.be/nl/innovatie/innovatie-overzicht/digital-workshops-jouw-voorsprong-digitale-snelweg

https://brrc.be/nl/innovatie/innovatie-overzicht/digital-workshops-jouw-voorsprong-digitale-snelweghttps://digi-barometer.be/