Belangrijk om de verschillende aggregaten niet te mengen

Gepubliceerd op 01-12-2020 13:05

Ghent Aggregates, opgericht in 2014, is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor siergrind, siersplit, technische mineralen en steenslag. De firma is internationaal actief en levert de aggregaten voornamelijk aan bedrijven actief in o.a. de betonindustrie, wegenbouw, sport en groensector. Om voor deze klanten de kwaliteit te garanderen is het zeer belangrijk dat er geen verspreiding is, op de site van Ghent Aggregates, van verschillende producten door elkaar.

SNaf SNaf snelveegborstel in combinatie met heftruckSNaf SNaf snelveegborstel in combinatie met heftruck

Bedrijfsleider Jonathan Kesteleyn: "De klanten stellen terecht zeer hoge eisen aan zuiverheid van de producten. Denk maar aan de betonindustrie met de verwerking en uitharding van beton. Niemand kan zich permitteren dat er bijvoorbeeld bij de verwerking van betongrijze, rode, witte of zwarte technische granulaten gemengd worden."

"Om deze verspreiding tussen de verschillende stockage boxen op de site te Gent-Zeehaven te voorkomen, zochten wij een kwalitatieve oplossing. Zo leerden wij enige tijd geleden, via het wegenbouw.be-platform, de SNaf SNaf snelveegborstels kennen, van de firma Alfa Systems uit Kruibeke. Na een uitgebreide demo op ons terrein waren wij dadelijk overtuigd."

Ghent Aggregates koos voor de SNafSNaf V13  (1,5 m breedte) met speciale borstelset, ontwikkeld om ook het fijnere materiaal te vegen, en een standaard heftruckaansluiting" aldus Beny Van Laeken (zaakvoerder Alfa Systems).

De voordelen die de SNafSNaf elke dag bewijst aan de vele klanten zijn de volgende: Snel aangekoppeld ( 10 à 30 seconden) - Werkt altijd (geen problemen meer met hydraulische koppelingen, lagers, motoren enz…) -  Borstels gaan heel lang mee (1,5 jaar bij zeer intensief gebruik van enkele uren per dag tot 4 - 5 jaar bij normaal gebruik).

Daarenboven staan vele aankoppelmogelijkheden ter beschikking voor heftrucks, heel zware heftruck (zware lippen), bulldozers, frontladers, tractors, graafmachines, balenklemsysteem, etc..

Omdat de operator veilig op de machine zit, wordt de kans op verwonding door aanrijding voorkomen. Wat de veiligheid op de werkplaats ten goede komt, en zelfs Corona proof werken mogelijk maakt. Omdat er bijna nagenoeg geen stofontwikkeling is worden mogelijke oogontstekingen, stoflongen, huidirritaties, ... tot het minimum herleid.

De site operator van Ghent Aggregates gebruikt, sinds de aanschaf, de SNaf SNaf snelveegborstel telkenmale om de stockageplaatsen, na het laden van een vrachtwagen, op te kuisen zodat geen enkele kiezel uit box A in box B terecht kan komen. Dit gaat snel en zonder enige verspreiding van stof. De kwaliteit en zuiverheid blijft op die manier bij Ghent Aggregates gegarandeerd.

https://www.snelveegborstel.be/

https://ghentaggregates.be

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/289702/snaf-snaf-snelveegborstelhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/159250/ghent-aggregates
Om verspreiding tussen de boxen te voorkomen gebruikt Ghent Aggregates de SNaf SNafOm verspreiding tussen de boxen te voorkomen gebruikt Ghent Aggregates de SNaf SNaf