3 km HDPE buizen voor gestuurde boring op werf Mol - Dessel

Gepubliceerd op 18-11-2020 09:46

In de Gravenstraat tussen Mol en Dessel koos aannemer Infra Group (Verbraeken Infra) voor een horizontaal gestuurde boring, voor de aanleg van de kabels en leidingen. Door deze sleufloze techniek werd de impact op de omgeving tot een minimum beperkt. DYKA leverde de HDPE-mantelbuizen met een eerder uitzonderlijke diameter 225mm en buislengte van 20 meter.

bron afbeeldingen: DYKAbron afbeeldingen: DYKA

HDPE-buizen zijn de ideale oplossing voor ondergrondse boringen, zeker in zwaar verstedelijkt, beschermd of moeilijk toegankelijk gebied. Binnen dit project werden de buizen aangeleverd in lengtes van 20 meter, hetgeen zorgt voor een snellere installatie en bijgevolg nog minder hinder voor de omgeving. De werken werden gestart na het bouwverlof. Ondertussen werd de 3 km HDPE-boorbuis succesvol aangelegd.

In de productie- en distributievestiging in Pelt maakt DYKA HDPE-buizen van hoge kwaliteit. Dankzij de Belgische verankering speelt het bedrijf dynamisch in op de groeiende markt van mantelbuizen: DYKA levert vlot uit voorraad een uitgebreid gamma in SDR11 en SDR17. Bij DYKA zijn ze ook blij om hun steentje te hebben bijgedragen door deze tijdige en volledige levering uit voorraad.

Meer foto's van dit project:

https://kennis.dyka.be/referentieprojecten/dyka-levert-3-km-hdpe-mantelbuis-met-diameter-225mm
DYKA levert 3 km HDPE-mantelbuis met diameter 225mmDYKA levert 3 km HDPE-mantelbuis met diameter 225mm