Het werkt niet meer zoals we werken

Gepubliceerd op 10-11-2020 14:15

Heftrucks, verreikers, graafkranen, wielladers of andere gevaarlijke machines: op de werkvloer schuilt het gevaar soms in een klein hoekje. Daarom is het extra belangrijk veilig aan de slag te gaan. Daarvoor biedt NOA Trainings de wettelijk voorgeschreven competentietrainingen terwijl NOA Academy staat voor communicatietrainingen die leiden tot gedragsverandering en bijdragen tot een collectief gedragen bedrijfs- en veiligheidscultuur.

Dagelijks helpt Ingrid Nys, samen met haar team, bedrijven veiliger te werken. Dat doet ze onder de vlag van NOA Trainings, een combinatie van Ingrids achtergrond in de opleidingssector en haar wens om in bedrijven arbeidsongevallen te helpen terugdringen. “Ik wil vooral dat het werkt: én veilig met oog voor de mens én rendabel. Hiervoor moeten inspanningen geleverd worden van twee kanten. Er is nog veel werk te doen op dat vlak, maar bedrijven staan er voor open”, zegt Ingrid.

VOLGENS DE WETTELIJKE NORMEN

Bij NOA Trainings vind je een brede waaier aan opleidingen om aan wettelijke attesten en normen te voldoen. Daarnaast is NOA Trainings erkend voor negen risicovolle taken en biedt zij op maat bedrijfsinterne opleidingen aan.

Ingrid Nys: “Wanneer een klant via opleidingen wil investeren in zijn medewerkers, kijken we welk doel hij voor ogen heeft en hier werken we naartoe. Op die manier willen we een echte partner zijn, die op elk moment inspeelt op de actuele noden.”

EEN COMPLETE VISIE OP VEILIG WERKEN

Een attest alleen garandeert geen veilig gedrag. Een goede interne communicatie, teamgeest, professionele leidinggevenden zijn cruciaal. “Hier komt NOA Academy in beeld , waar we via softskill-trainingen en workshops werken aan het gedrag van mensen, topdown, bottom-up” aldus Nys. Dit kan via losse workshops, op tempo van het bedrijf of via een doorgedreven traject om de gewenste veiligheids- en bedrijfscultuur te creëren of te versterken, gedragen door alle medewerkers.

Bedrijven zien steeds vaker de meerwaarde ervan”, licht Ingrid Nys toe. “Ze hebben te kampen met personeelsverloop, arbeidsverzuim, gebrek aan engagement. De vraag is dan ‘Hoe komt dat?’ We beseffen stilaan dat het niet meer werkt, zoals we werken. Alles begint bij een goede en duidelijke interne communicatie die de teamgeest - en daarmee ook de veiligheid! - versterkt.

En met resultaat. Er gebeuren minder arbeidsongevallen, er is minder werkverzuim, werknemers worden geëngageerde ambassadeurs en zorgen mee voor het positieve imago van je bedrijf.”

www.noatrainings.beartikel uit Infra Magazine - hier downloaden
een complete visie op veilig werkeneen complete visie op veilig werken