Renovatiepartner voor rioleringen

Gepubliceerd op 12-11-2020 10:00

Professioneel rioolbeheer vraagt om ervaren en betrouwbare partners. Ook wanneer de rioleringssystemen aan een renovatie toe zijn. Specialist ter zake Steinzeug-Keramo lanceert een productenlijn voor mantoegankelijke rioleringen. Het ruime aanbod laat zich combineren tot een renovatiepakket op maat van elk project. Met gegarandeerde kwaliteit en maximaal behoud van de hydraulische capaciteit.

Steinzeug-Keramo staat al decennialang hoog aangeschreven als fabrikant van een breed gamma hoogwaardige gresproducten voor de aanleg van DWA rioleringssystemen. De lange levensduur van de keramische materialen verzekert de klant van een kostenefficiënte oplossing gedurende de looptijd van de afschrijvingstermijn en doorheen de volledige operationele cyclus die technisch gezien de financiële afschrijftermijn makkelijk overschrijdt. Zo krijgen de lokale gemeenten en rioolbeheerders op termijn meer middelen voor andere facetten van hun rioolbeheer, denk meer aan het assetmanagement van rioolstelsels, waar de meester rioolbeheerders steeds meer op inzetten.

Het aandeel investeringen in de aanleg van nieuwe rioleringsstelsels neemt af ten aanzien van de investeringen in het beheer van bestaande infrastructuur.

“Het onderhoud, maar ook eventuele herstellingen en renovatiewerken, zullen de komende decennia aan belang blijven winnen”, weten ze bij Steinzeug-Keramo. “Ook daarvoor willen we een brede waaier aan oplossingen bieden voor onze klanten. De intrede in de renovatiemarkt was voor ons dan ook een logische stap, om deze evolutie mee op de voet te volgen.”

HET BREDE DURA-GAMMA

Steinzeug-Keramo pakt uit met de DURA-lijn, een renovatielijn met de focus op mantoegankelijke systemen. Het is een breed gamma, met onder meer polymeerbeton elementen en glasvezelversterkte polyester elementen (GVP). “Dat laat toe om een oplossing op maat van de klant te bieden, afhankelijk van de lokale noden en eisen”, licht Steinzeug-Keramo toe.

“De panelen worden op voorhand op maat gemaakt, zodat we zeker zijn van de kwaliteit, nog voor de start van de werken. Dat verkleint het risico tijdens de uitvoering en neemt een deel van het voorbereidend werk weg. Uitvoerige voorbereidende behandelingen van de bestaande riooloppervlakten kunnen meestal vermeden worden omdat adhesie tussen de bestaande en nieuwe structuur minder kritisch is in vergelijking met andere technieken. Bovendien wordt de hydraulische capaciteit maximaal bewaard en de operationele capaciteit dus zo weinig mogelijk aangetast. We zijn klaar om als betrouwbare partner mee te stappen in het optimaliseren van assetbeheer, samen met onze klanten.”

Graag meer info? Dieter Schreurs (sales engineer) - +32-11-265228 - d.schreurs@steinzeug-keramo.com

www.steinzeug-keramo.comartikel uit Infra Magazine - hier downloaden