Flexibele 2D- en 3D-GPS graafindicatie

Gepubliceerd op 12-11-2020 11:00

Op je eentje en twee keer zo snel graafklussen uitvoeren tot op de centimeter nauwkeurig. Ook bij complexe werken. Klinkt onrealistisch? Niet als het van 3D-GPS Belgium bv afhangt. Het nieuwe bedrijf brengt het merk DigPilot naar België. “De mogelijkheden om zowel met een bekabeld als draadloos systeem te werken en ons aanbod met aankoop- en huurmogelijkheden betekent voor de aannemer ongekende flexibiliteit.”

Sinds 2011 is 3D-GPS bv actief. Met het zusterbedrijf 3D-GPS Belgium bv zet het die ervaring nu in om DigPilot ook in België goed te lanceren. Je kan een week lang een set uittesten. Zo merk je meteen de meerwaarde. “Omdat daden veel meer zeggen dan woorden”, weet bestuurder Jan Crauwels.

2D BASIS OF COMPLETE 3D-GPS SET

DigPilot werkt met sensoren op de bewegende delen van een graafmachine. Al die data komen samen in de beeldschermunit. Met een centimeterprecieze locatie van de graafbak ten opzichte van de machine als resultaat. Die plaatsbepaling verschijnt in real time op het scherm in de cabine. Het laat toe om eenvoudig en nauwkeurig werken uit te voeren zoals een vlak graven rond de machine, een sloot of dijk uitgraven, een hellend vlak creëren, en meer. Zonder een tweede man die als ‘landmeter’ fungeert.

“Die basis vormt ons 2D-systeem”, legt Jan Crauwels uit. “Voor iedere graafmachine hebben we met DigPilot ook een 3D-GPS set. Daarvoor plaatsen we twee GPS-antennes achteraan op de machine en een GPS-rekenunit achter de stoel. Deze zitten in een extra koffer die we toevoegen aan de 2D-set en die het zo een 3D-GPS set maakt. Het voordeel: je moet niet bij elke positie een nieuw nulpunt vastleggen, zoals bij het basispakket 2D wel nodig is. DigPilot 3D-GPS berekent en registreert centimeterprecies in XYZ de positie van de graafbak, ongeacht waar in België je je bevindt. Bekabeld of draadloos – en dus afwisselend op verschillende machines te gebruiken.”

TESTEN OP HET VELD

De beste manier om potentiële klanten te overtuigen, blijft hen het zelf te laten ervaren. Daarom biedt 3D-GPS Belgium bv een gratis demo aan. Een week lang, op je eigen werf. “Het enige wat we vragen, is om te helpen met de machinevoorbereiding. Zo doe je ook belangrijke kennis op om op termijn eventueel andere machines zelf klaar te maken voor DigPilot. Daarna krijg je een week lang een draadloze set.

Tevreden? Dan factureren we de voorbereidingen door, zodat je verder met DigPilot aan de slag kan. De huur van die week vervalt. Toch niet wat je ervan verwachtte? Dan maken we de machinevoorbereiding ongedaan en moet je niets betalen. Uit ervaring weten we dat dat laatste zelden voorkomt. Het beste bewijs van onze kwaliteit”, besluit Crauwels.

Graag meer info: +32-14-151033 - info@3d-gps.be

www.3d-gps.beartikel uit Infra Magazine - hier downloaden
Flexibele 2D- en 3D-GPS graafindicatieFlexibele 2D- en 3D-GPS graafindicatie