Containers, beton- en ijzerconstructies onder één dak

Gepubliceerd op 12-11-2020 09:00

Wat begon als een aannemer voor betonbouw – voornamelijk kelders – is vandaag een gekende bouwfirma met verschillende pijlers. JB Construct biedt naast betonconstructies ook staalconstructies en containerverhuur. Een aanbod dat organisch groeide, volgens de noden van de klanten en om een flexibele aanpak op maat te blijven garanderen. Oprichter en zaakvoerder Bart Jacobs licht toe.

In 2001 richtte Bart Jacobs in Lier JB Construct op. Van bij de start focuste de bouwonderneming op ter plaatse gestorte betonproducten. De specialisatie? Kelders. Anno 2020 plaatst JB Construct betonbouw elk jaar meer dan 300 betonkelders. “En bij elke project, streven we de beste kwaliteit na”, benadrukt Bart Jacobs. “We werken elke opdracht volledig in eigen beheer uit. Met een garantie van liefst 25 jaar waterdichtheid.”

STERK GROEITRAJECT

Betonwerken volledig in eigen beheer uitvoeren, brengt extra uitdagingen met zich mee. Want voor maatwerk wapeningsstaal, funderingen en bekisting op de werf zijn ervaren en bekwame vaklui nodig. Vanuit die nood ontkiemde zusterbedrijf JB Construct Betonstaal.

Bart Jacobs: “Doorheen onze projecten hadden we regelmatig complexe bewapening nodig. Een nauwgezet werk waar ik als zaakvoerder graag van dichtbij controle over heb. De keuze zelf staalconstructies te beginnen uitvoeren was dan ook snel gemaakt.

Ondertussen zijn we ook leverancier voor andere aannemers. Niet enkel voor wapeningsstaal trouwens, maar voor alle ruwbouwijzer. Denk maar aan stalen liggers, geveldragers, betonnetten en andere staalconstructies op maat.”

Naast de inhouse tekenafdeling heeft JB Construct Betonstaal een volledig uitgerust atelier voor het knip-, buig- en laswerk. Net als een eigen vloot voor snelle levering.

EXTRA SERVICE VOOR DE KLANTEN

Het derde bedrijf onder de vlag van JB Construct tenslotte is JMC Containerverhuur. Een groot aantal containers wordt dagelijks door de eigen transportdienst tot bij klanten gebracht en opgehaald. Daarbij is de flexibiliteit en de ruime keuze een troef voor de bouwbedrijven, tuinaannemers, dakwerkers en andere professionals die nood hebben aan een degelijk afvalbeheer. Net als de transparante prijzenpolitiek.

“De snelle service en totaalaanpak zijn belangrijk, maar we maken vooral het verschil met onze scherpe prijzen”, weet Bart Jacobs. “Voor we een container komen plaatsen, weet je precies wat onze dienst je gaat kosten. Inclusief verwerking van het afval. Dat is een stevige basis voor een goede samenwerking op lange termijn.”

Graag meer info?  +32-3-3852953 - info@jbconstruct.com

www.jbconstruct.comartikel uit Infra Magazine - hier downloaden
Containers, beton- en ijzerconstructies onder één dakContainers, beton- en ijzerconstructies onder één dak