Kwalitatieve berijdbare ruimtes met gras- of grindplaten

Gepubliceerd op 12-11-2020 10:50

Het creëren van zelfdrainerende berijdbare oppervlakken is essentieel geworden voor duurzaam en verantwoord beheer van regenwater. Sterk, ecologisch, economisch en esthetisch: de HD-PE gras- of grindplaten zijn de ideale oplossing om deze functie te vervullen. Op voorwaarde dat het juiste product wordt gekozen welteverstaan.

Met gras- en grindplaten creëer je stevige ruimtes die weinig onderhoud en geen waterafvoer vereisen, zoals parkings, opritten, brandweerwegen, enzovoort. Zonder spoor- en plasvorming en met optimale infiltratie van het regenwater. Reken hiervoor op sterke en betrouwbare platen die het gras of het grind op lange termijn stabiliseren, zelfs bij dagelijks verkeer.

KWALITEIT EN NIETS ANDERS

De keuze van de geschikte gras- of grindplaat hangt van veel factoren af. Bij het plaatsen spelen de juiste maat, ergonomie en comfort een grote rol.

Op lange termijn geven de kwaliteit van het gebruikte polyethyleen, de structuur en de specifieke verbindingen van de platen de doorslag. Dankzij hun uv- en vriesbestendigheid behouden de gras- en grindplaten in alle weersomstandigheden hun eigenschappen.

MatGeco, de geotechnische divisie van de insulco groep, was meer dan dertig jaar geleden de allereerste die in België het concept van polyethyleen grasen grindplaten introduceerde met zijn Ritterdal, de plaat met honingraatstructuur. De betrouwbaarheid van dit eerste model, waarvan meer dan vijf miljoen vierkante meter in heel Europa werden geplaatst, moeten we niet meer aantonen. Het concept, het ontwerp en de geselecteerde grondstoffen garanderen een duurzaam resultaat.

VOOR ELK PROJECT DE OPLOSSING

Om voor elk type project de beste oplossing te kunnen aanbieden zijn er ondertussen een tiental vorm- en kleurvarianten beschikbaar in het gras- en grindplatengamma van MatGeco.

Met zijn kleine formaat is de Ritterdal gras- en grindplaat geschikt voor niet-rechtlijnige oppervlakken of kleine ruimtes. Het grote formaat van de Ritterdal XXL grasplaat en de GravelGrid grindplaat bieden een uitzonderlijke snelle en eenvoudige plaatsing voor de realisatie van grote parkings of lange berijdbare paden. De nieuwe TrafiDal 50 is het ideale alternatief voor betonnen grasdallen, zowel visueel als qua eigenschappen, ook voor zwaar en intensief verkeer. De RoadEdgePave is dan weer speciaal ontworpen om bermen in rechte lijnen of in bochten te
versterken.

Graag meer info? +32-67-411610 - matgeco@insulco.be

https://www.matgeco.beartikel uit Infra Magazine - hier downloaden
MatGeco, een plaat voor elke toepassingMatGeco, een plaat voor elke toepassing