Aquafin publiceert kalender met geplande aanbestedingen voor komende periode

Gepubliceerd op 27-10-2020 08:05

Aquafin bevestigt dat er nog een pak aanbestedingen op komst zijn en publiceert deze in een indicatieve aanbestedingskalender op haar website. Er blijft Aquafin nog ongeveer 70 miljoen euro aan te besteden van het programma 2020. Zij behoudt haar initiële forecast 2020 bovengemeentelijk € 150 miljoen en Asset Management € 35 miljoen. Het gemeentelijk aandeel wordt licht bijgesteld van € 80 naar € 72 miljoen.

 

In antwoord op de noodkreet van VlaWeBo over de terugval van de aanbestedingen in de sector stelt Aquafin haar aanbestedingskalender voor de komende weken en maanden ter beschikking. Met die plannningskalender worden ook onrealistische concentraties van aanbestedingen tijdens het komende jaareinde vermeden want er zijn nog een pak aanbestedingen op komst.

Deze aanbestedingskalender (klik hier) geeft een indicatieve planning, is vooralsnog informatief en blijft voor wijzigingen (uit noodzaak) vatbaar, benadrukt Aquafin. VlaWeBo heeft gevraagd om zo mogelijk ook de klasse van het werk te vermelden. De publicatieberichten hebben weliswaar steeds voorrang en zijn de enige officiële informatie.

Een aantal aanbestedingen zullen worden doorgeschoven naar de eerste weken van volgend jaar. Aquafin bevestigde dat deze aangerekend blijven op het aanbestedingsvolume van 2020 zodat geen gedeelte van het jaarprogramma 2020 verloren gaat.

(bron: Aquafin / VlaWeBo)

https://www.aquafin.be/nl-be/partners-en-bedrijven/opdrachtenaanbestedingskalender