Brachot breidt verder uit in de Franse Tarn

Gepubliceerd op 26-08-2020 15:08

Met de overname van de groeve en productiesite Granit du Sidobre zet Brachot zijn duurzame groei en de commercialisatie van Franse natuursteen extra kracht bij. Na eerdere overnames in de Zuid-Franse regio Tarn versterkt Brachot er haar positie op de markt van Europese natuursteen.

Recent breidde Brachot uit met de productiesite van ADHL in de Franse regio Tarn. Door de overname van de Ateliers du Haut Languedoc intensiveerden we onze positie en onze commerciële activiteiten op de Franse markt. We investeerden daarnaast in vier groeves (LS Granits) in dezelfde regio die we onderbrachten in het merk Granitarn. Deze groeves dekken vandaag al het volledige aanbod van de graniet Tarn. Van clair en foncé tot royal en gros grain. Daar komt nu een extra groeve en productiesite bij: Granit du Sidobre. De site bevindt zich, net als de andere vier groeves, in Burlats. Naast de ontginning van de Tarn, wordt er ook buiten- en bestratingsmaterialen in graniet en in andere Franse natuursteen geproduceerd. Bovendien specialiseert Granits de Sidobre zich in de verzaging en afwerking van platen graniet, afkomstig van lokale en internationale groeves,  in diktes conform de funeraire markt.

Met deze overname toont Brachot zijn doorgedreven inzet voor de promotie en commercialisatie van Europese natuursteen en haar waardevolle karakter. Dagelijks zetten we ons in voor de zoektocht naar nieuwe materialen en innovatieve ontginnings- en productietechnieken die meerwaarde creëren en onze visie en duurzame groei kracht bijzetten.

https://www.brachot.com/https://www.beltrami.be/be-nl/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/508006/beltrami-depot-brugge