Cursus grondmechanica voor gevorderden

Gepubliceerd op 07-08-2020 10:25

Ie-net ingenieursvereniging vzw organiseert vanaf 30 september 2020 de gevorderdencursus grondmechanica. Deze richt zich tot alle personen die regelmatig in contact komen met geotechnische vraagstukken en uitdagingen, en die ofwel de basiscursus grondmechanica gevolgd hebben, ofwel reeds een aantal jaren praktijkervaring hebben in het geotechnisch ontwerpen. Enige basiskennis is dus vereist.

bron afbeeldingen: ie-net.bebron afbeeldingen: ie-net.be

De gevorderdencursus grondmechanica maakt deel uit van een set van 3 losstaande opleidingen: de basiscursus -  de gevorderdencursus  - de cursus uitvoeringstechnieken

De gevorderdencursus, die opnieuw in het najaar van 2020 wordt georganiseerd, diept enerzijds de kennis van de basiscursus uit, met ruime aandacht voor geologische anomalieën, speciale onderzoeksmethoden en monitoring technieken, specifieke funderingssituaties, nieuwe ontwerprichtlijnen. Anderzijds komen een aantal nieuwe onderwerpen aan bod, waaronder de stabiliteit van taluds, het ontwerp van keerconstructies en grondankers en de eindige elementenmethoden voor het ontwerp van geotechnische constructies.

De cursus zal plaatsvinden met inachtname van de coronamaatregelen die zullen van kracht zijn op de dag van de cursus zelf. Wijzigingen doorheen het cursusjaar zijn hierbij mogelijk, afhankelijk van beslissingen van de overheid.

Bron en meer info:

https://www.ie-net.be/civicrm/event/info?id=2781&reset=1