vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

ACO lanceert nieuw gietijzeren gootrooster: Euroline Voronoï

Publicatiedatum: 21-05-2019 17:25

ACO Garden brengt een nieuw gietijzeren rooster op de markt: Euroline Voronoï. Het voronoï-design heeft een erg natuurlijke en organische uitstraling. Het design van dit nieuwe gietijzeren rooster vindt zijn oorsprong in het voronoï-diagram. Dat is een meetkundige manier om oppervlaktes op te delen, waarvan de structuur ook vaak in de natuur voorkomt. Enkele mooie voorbeelden zijn de vlekken op de vacht van een giraf, het patroon van gebarsten aarde, de vleugels van een libel, ...  Ook in de architectuur en kunstwereld valt het voronoï-diagram erg in de smaak. Getuige daarvan zijn de talloze varianten op gebouwen, meubels, juwelen, ... .

Euroline Voronoï Inspired by natureEuroline Voronoï Inspired by nature

In samenwerking met de designer Franck Magné werd het esthetisch gietijzeren rooster ontwikkeld voor een perfecte harmonie met de buitenarchitectuur. Het nieuwe voronoï-rooster is genormeerd voor belastingsklasse B 125 en dus stevig genoeg om er met de auto over te rijden.

Gietijzer is een stevig materiaal waaruit men al decennia roosters giet. Dit maakt dat een gietijzeren rooster uitermate geschikt is voor oprit, parking en plaatsen toegankelijk voor personenwagens. Gietijzer is initieel zwartgrijs en krijgt na verloop van tijd een oxidatielaag aan de oppervlakte, zeker op die plaatsen waar er geen wagens rijden. Dat is een volledig natuurlijk beschermend proces, wat het rooster een roestbruine aanblik geeft, een moderne look die zeer op prijs gesteld wordt.

Het Euroline-gootelement waarop het voronoï-rooster vastligt, is vervaardigd uit polyesterbeton. Dit is robuust, ondoordringbaar, niet poreus en vorstbestendig. De gladde binnenwand gaat vuilaanhechting tegen en sluit vochtindringing uit. Het is eveneens bestand tegen corrosie en chemische stoffen. Dankzij de tand- en groefverbinding is het gootelement makkelijk te plaatsen. Het rooster ligt schroefloos verankerd op het gootelement.

Folder Euroline Voronoï (pdf downloaden)

acogarden.be/nl/product/euroline-voronoi
www.wegenbouw.be/bedrijven/283640/aco-passavant-n-v


advertenties

advertenties