ATF wegenbouw wint de Europese prijs voor werk gerelateerde verkeersveiligheid

Gepubliceerd op 26-10-2017 10:42

ATF Wegenbouw uit Zandvliet heeft een Europese onderscheiding (PRAISE-award by European Transport Safety Council) gekregen voor de inspanningen die het bedrijf levert voor de verkeersveiligheid. Met allerlei acties probeert het bedrijf zijn personeel te sensibiliseren om zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Met succes want het aantal schadegevallen is er de afgelopen jaren spectaculair gedaald. En het bedrijf kende nog geen enkel arbeidsongeval in het verkeer.

Koen Van Caesbroeck (ATF) mocht de award in ontvangst nemenKoen Van Caesbroeck (ATF) mocht de award in ontvangst nemen

De professionele aanpak weerspiegelt zich in zeer gunstige schadestatistieken. De internationale jury was verbaasd over de diverse inspanningen temeer daar 'transport' niet de hoofdactiviteit van een wegenbouwer is. De jaar na jaar dalende schadestatistiek overtuigde de jury van de doelgerichte acties.

Onder het toeziend oog van Herman De Croo mocht Koen Van Caesbroeck (ATF) de "Praise award 2017" in ontvangst nemen. Dit als beloning voor de aanhoudende inspanningen voor werk gerelateerde verkeersveiligheid.

 Conclusie van de jury: "ATF have made a wide range of interventions to improve work-related road safety in their business. Their employees are actively involved in road safety plans and procedures and management have clear and good communication with the drivers."

Reportage op ATV:

 

www.atf.bewww.wegenbouw.be/bedrijven/600819/atf-n-v