De sector kijkt uit naar #MATEXPO2017

Gepubliceerd op 05-09-2017 14:30

Op dinsdag 5 september vindt de officiële openingsceremonie van Matexpo plaats, waarop meer dan 800 gasten worden verwacht. Keynote spreker dit jaar is Peter Vyncke, CEO van het familiebedrijf Vyncke dat in 2016 werd uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. Daarna worden de Awards uitgereikt door juryvoorzitter Leo Van Hoorick. MATEXPO 2017 gaat dan woensdag 6 september 'echt' van start, zoals steeds in Kortrijk Xpo. En dat al voor de 37e keer. Deze belangrijke bouwmaterieelbeurs is een 100% professionele beurs gericht op de volledige bouwsector, één van de belangrijkste economische sectoren van het land. Van 6 tot en met 10 september vindt deze internationale beurs, bestemd voor vakmensen uit de wereld van de bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling, industrie, enz., plaats. 

Op Matexpo zijn de grootste merken ter wereld aanwezig. 370 exposanten, constructeurs, verdelers van materieel en leveranciers van diverse uitrustingen verwelkomen u verspreid over een oppervlakte van 135.000 m². Zij stellen hun beste en nieuwste producten voor, waardoor bezoekers een kans krijgen om kennis te maken met een gevarieerd aanbod aan bouwmachines, recycling- en breekinstallaties, bouw- en hijskranen, werfvoertuigen, stellingen, bekistingen, en tal van andere uitrustingen. Er zijn ruim 1500 merken vertegenwoordigd, waaronder heel wat primeurs. In tegenstelling tot de 2 vorige edities zal er in 2017 geen Demozone meer zijn. Maar hiervoor werd beslist om een nieuw initiatief in het leven te roepen: 'Demo Days – powered by Matexpo'.

Comfort bezoekers en exposanten prioritair bij deze editie

Zoals vorige editie gaat er ook dit jaar bijzondere aandacht naar het comfort van de bezoekers en exposanten. Er worden 2 grote randparkings in gebruik genomen zodat de bezoeker moeiteloos ter plaatse geraakt. Tijdens het weekend is er een kinderopvang met animatie voorzien op de beurs zodat bezoekers de kans krijgen om zich 100% te focussen op het exposantenaanbod en de nieuwigheden. Ook werd een nieuw systeem ingevoerd voor de bezoekersbadges, waardoor de toegang tot de beurs nog vlotter kan verlopen. Bezoekers kunnen nu thuis hun badge afprinten en meenemen naar de beurs. En zoals vorige editie is er opnieuw een hospitality desk voor exposanten, waar elke exposant terechtkan voor een hele reeks diensten die niet beursgerelateerd zijn: een taxidienst, reservatie van restaurants en hotels, nieuwkuis, …. .

Op de beursvloer

Op de beursvloer zal u bijna 400 exposanten aantreffen, waaronder uiteraard veel actief in de wereld van wegenbouw en burgerlijke bouwkunde,  ... . Enkele bekende namen: Van HautKnikmops.beEurodal,  Deschacht / CollinetWAF , Weber MT,BouwsoftNaessens HydraulicsStelcon BelgiëStalenrijplaten.beAdamasWolf ZondervanTroostwijk, ... , en tenslotte ook wijzelf (wegenbouw.be).

Seminaries

Gewoontegetrouw vinden tijdens Matexpo heel wat seminaries en toespraken plaats. Om er enkele te noemen:  'Studiedag Grondwerken' ; 'Workshop glijbekistingsmachines'; 'Dag van de Wegenbouw & Burgerlijke Bouwkunde' ; 'Trends bij locale besturen', 'Groen in de bouw',  ... . 

Matexpo Café

Op vrijdagavond vindt opnieuw het Matexpo Café plaats. Wanneer om 20u de deuren van de beurs sluiten, kan iedereen terecht in zaal XXL op de beurssite voor een gezellig samenzijn. Meer dan 1.200 bezoekers worden verwacht om te genieten van een drankje, een hapje, en een netwerkmoment. Een live optreden van 'Coco Jr & the All Stars feat. Sandrine' zal zeker voor de nodige sfeer zorgen.

 

Openingsuren Matexpo: 

woensdag 6 september 2017: 10u00 - 18u00 

donderdag 7 september 2015: 10u00 - 18u00 

vrijdag 8 september 2017: 10u00 - 20u00 

zaterdag 9 september 2017: 09u00 - 17u00 

zondag 10 september 2017: 09u00 - 17u00

www.matexpo.com/nlRegistreer uw toegangskaart
Ook wegenbouw.be is aanwezig -stand B71. Lenaerts-Blommaert zorgde voor de mooie open container.Ook wegenbouw.be is aanwezig -stand B71. Lenaerts-Blommaert zorgde voor de mooie open container.