Asfalt & Bitumen Day 2016

Gepubliceerd op 26-01-2016 11:50
Op 15 maart 2016 organiseren Eurobitume en De Belgische Vereniging van Asfaltproducenten (BVA) gezamenlijk de Asfalt & Bitumendag 2016 in het Diamant Business & Conference Center te Brussel. Dit evenement is de opvolger van de bekende Bitumendag die Eurobitume in het verleden zelfstandig organiseerde. De nieuwe opzet waarbij BVA en Eurobitume samen optrekken heeft geresulteerd in een zeer aantrekkelijk programma.

Op de Asfalt & Bitumen Dag in maart 2016 komen de volgende thema’s aan bod die door verschillende toonaangevende sprekers zullen worden toegelicht:

• Visie op de beleidsmatige uitdagingen voor de toekomst van onze infrastructuur

• Onderhoud aan wegen

• Smart Mobility en wegen

• Belangrijke Kennis items voor de asfaltverhardingen van vandaag.

 

De dag zal worden geopend met presentaties van de overheden in Vlaanderen en Wallonië door de heren Roelants (administrateur generaal in Vlaanderen) en Willame (directeur generaal in Wallonië). Zij zullen beiden hun visie geven op de toekomstige ontwikkelingen van onze infrastructuur en de belangrijke uitdagingen die ons daar wachten. Uiteraard zijn daarbij ook budgettaire restricties aan de orde.

Vervolgens zal er een presentatie worden gegeven over een belangrijke ontwikkeling in de wijze waarop transport in de toekomst zal plaatsvinden onder de titel Smart Mobility. Deze ontwikkeling zal naar verwachting zeker ook voor de wegenbouw consequenties hebben.

Verder zullen er in de ochtend presentaties zijn over geluidswerende deklagen in stedelijke omgevingen, over het onderhoud aan onze wegen en het bepalen van de rafelingsweerstand van deklagen op onze wegen.

In de middagsessie komen sprekers aan bod die ons zullen informeren over ontwikkelingen met betrekking tot stroefheid als prestatiekenmerk, financiële aspecten van wegenonderhoud, en de moderne bitumen productieprocessen en de ontwikkeling van bijbehorende specificaties.

Veel tijd is ook ingeruimd voor de tentoonstelling van producten en diensten. Vele bedrijven zullen hun nieuwste ontwikkelingen en aanbiedingen laten zien in hun stands. Na de presentaties die tot circa 15.00 uur duren is er ruimschoots de gelegenheid de expositie te bezoeken en elkaar te ontmoeten in een informele sfeer.

De Asfalt & Bitumendag 2016 is daarom een unieke gelegenheid om de kennis op uw vakgebied up-to-date te brengen en eventueel uit te breiden. Daarnaast is een heel belangrijk aspect de mogelijkheid om uw collega’s uit het vak te ontmoeten. Daarbij kunt u bestaande contacten hernieuwen en tevens nieuwe contacten leggen.

Programma en inschrijven Asfalt en Bitumendag: klik hier