Bovin Beton & Natuursteen levert bijdrage aan kunstwerk Eddy Merckx

Gepubliceerd op 02-07-2015 10:35
De Ronde van Frankrijk komt dit jaar door Meensel-Kiezegem, het geboortedorp van Eddy Merckx. Dankzij Comité 525 zal op 6 juli, de sportman en de persoon Eddy Merckx gehuldigd worden. De bedoeling is een uniek feestmoment te beleven rond Eddy Merckx samen met de bevolking en de omwonenden uit het Hageland en andere delen van het land. De steenkapperij van Bovin Natuursteen zorgde ervoor dat alle eisen van het Comité525 qua maatvoering, kleur, enz. voor de sokkel, nauwgezet werd uitgevoerd om zo een blijvende bijdrage te leveren aan dit unieke project.

De namen “Kannibaal” en “Merckxisme” zijn een gevolg van zijn dominantie in alle onderdelen van de wielersport. Eddy wordt nog steeds op handen gedragen door pers en publiek; is geëerd en geprezen over gans de wereld. In België werd hij uitgeroepen tot sportman van de 20ste eeuw en in 1996 werd hij tot Baron verheven. Bovin Beton & Natuursteen is dan ook bijzonder fier om de sokkel, in Belgische blauwe hardsteen van Carrières du Hainaut® voor het bronzen borstbeeld te kunnen sponsoren.

De officiële plaatsing van het kunstwerk, uitgevoerd door de gekende kunstenaar Luc De Blick, is voorzien in het najaar op de Tieltsestraat te Meensel-Kiezegem.

www.comite525.comwww.bovin-beton.be