Standaardbestek 250 voor de wegenbouw in App gegoten

Gepubliceerd op 02-06-2015 10:25
In kader van het vak ‘Small Business Project’ aan de Universiteit van Hasselt ontwikkelden enkele studenten een smartphone applicatie van het Standaardbestek 250 voor de Wegenbouw. Met de steun van www.wegenbouw.be bieden de studenten een digitaal en praktisch alternatief voor de papieren versie van het standaardbestek 250.
App SB 250App SB 250

Standaardbestek altijd op zak

De DiBuild-applicatie van het standaardbestek 250 is op maat gemaakt voor mensen (aannemers, ingenieurs, ontwerpers, overheidsdiensten …) actief in de wegenbouw. De meeste van deze personen hebben de papieren versie van het standaardbestek overal bij zich, maar gezien de omvang van het bestek kan het opzoeken zeer veel tijd vergen.

De bedoeling van het studenproject is om het lijvige document (het standaardbestek telt meer dan 1200 pagina’s) overzichtelijk voor te stellen en er een goede zoekfunctie in te verwerken zodat er niet meer met de papieren versie gesleurd moet worden.

Met de app is een oplossing voor dit probleem beschikbaar. Alle hoofdstukken worden overzichtelijk weergeven en er wordt een goede zoekfunctie in verwerkt zodat het vervelende en tijdrovende opzoekwerk verleden tijd is. De formules die in het standaardbestek aanwezig zijn, werden in een dynamische vorm gegoten. Praktisch gezien wil dit zeggen dat verschillende parameters in de formules ingevuld kunnen worden zodat de uitkomsten ter plaatste (op een werf, …) nog eens snel berekend kunnen worden in geval van twijfel of discussie.

Google Play store

De App is op moment verkrijgbaar voor Android toestellen in de Google Play Store via volgende link:

https://play.google.com/store/apps/details?id=be.wegenenverkeer.standaardbestek250

De versie voor Iphone wordt later deze maand in de Apple store geplaatst.

DiBuild

De studenten van Universiteit Hasselt gaven hun bedrijf, dat tijdens het academiejaar gerund wordt, de naam DiBuild, wat staat voor Digital Building. De missie is om de gebruikers in de (wegen)bouw een goedkope en deskundige oplossing te bieden om het standaardbestek 250 te gebruiken.

Met steun van wegenbouw.be

Naast de vele werkuren, die door het team in de ontwikkeling van de app werden gestoken, zijn er uiteraard heel wat onkosten voor de programmatie en plaatsing. Hiervoor zocht en kreeg het studenteam steun van www.wegenbouw.be, vandaar dat u het bekende wegenbouw.be logo ziet verschijnen in de applicatie.

www.dibuild.beDe app downloaden (klik hier)
Standaardbestek 250 voor de wegenbouw werd in een App gegotenStandaardbestek 250 voor de wegenbouw werd in een App gegoten