Tegen dit tempo missing links in wegennet pas tegen 2070 weggewerkt

Gepubliceerd op 08-04-2015 10:10
De voorbije jaren zijn al heel wat ontbrekende schakels in ons wegennet gerealiseerd. Maar in dit tempo duurt het tot 2070 vooraleer alle ‘missing links’ weg zijn, becijferde Touring. Dit staat te lezen in artikel in De Tijd van 04/04/2015.

De veelbesproken Oosterweelverbinding om de Antwerpse ring rond te maken, de omvorming tot echte autosnelwegen van de A12 en de N49 (tussen Antwerpen en Knokke-Heist), de heraanleg van het Meiserplein in Brussel. Het zijn enkele bekende en langverwachte mobiliteitswerven die het verkeer in Vlaanderen en Brussel vlotter en veiliger moeten maken. Maar op de realisatie ervan is het nog wachten.

‘De overheden moeten geen tandje maar een heuse olifantentand bijsteken’, zegt de mobiliteitsorganisatie Touring. Op basis van een onderzoek van Road Federation Belgium becijferde Touring dat van de 201 ontbrekende schakels in ons wegennet die in 2002 werden geteld er nog 162 overblijven. Het gaat om 16 missing links in Brussel, 63 in Vlaanderen en 83 in Wallonië.

De voorbije jaren zijn al heel wat ontbrekende schakels in ons wegennet gerealiseerd. Maar in dit tempo duurt het tot 2070 vooraleer alle ‘missing links’ weg zijn, becijferde Touring.

Vervolg artikel:
 

www.tijd.be/missing-links-in-wegennet