Slipform paver met automatische deuvelintriller voor aanleg betonweg in Hulshout

Gepubliceerd op 26-02-2015 10:35
Op dit moment wordt door het in Arendonk gevestigde bedrijf Kempische Betonwegenbouw, onderdeel van de Roos Groep, aan de Vennekensstraat te Hulshout de 2e fase van een betonweg aangelegd. Kempische Betonwegenbouw gebruikt voor de werkzaamheden een Guntert & Zimmerman S 600 slipform paver (glijbekisting machine) met een automatische deuvelintriller.

Volgens de kwaliteitsfilosofie van de Roos Groep is dit de enige manier om de deuvels op de goede hoogte maat liggen en parallel aan de rijrichting. De juiste ligging is essentieel voor de deuvels anders zou er schade kunnen ontstaan door scheurvorming als gevolg van scheve ligging van de deuvels.

In een later stadium zal er een goot van cementbeton langs de weg worden aangelegd en aan beide zijde een fietspad. 

De Roos Groep, actief in België en Nederland, voert alle werkzaamheden uit met eigen materieel. In totaal 8 slipform pavers worden dagelijks ingezet, veelal in onderaanneming van wegenbouwbedrijven. Binnen de Roos Groep is men van mening dat verdere specialisatie nodig is om de beste kwaliteit eindproduct te leveren, hoe hoger de kwaliteit hoe duurzamer de weg en hoe minder hinder in de toekomst als er verharding zou moeten worden vervangen.

(bron: Roos Groep)

www.wegenbouw.be/bedrijven/796875/Roos/