vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Aquafin Minder Hinder en Kwaliteitsaward 2014

Publicatiedatum: 10-10-2014 15:50
Op 9 oktober reikte Aquafin zijn jaarlijkse awards uit aan de partnerbedrijven die het meest kwaliteitsvol, veilig en omgevingsvriendelijk werken. Dit jaar viel de eer te beurt aan aannemer Desot nv uit Boezinge en Ingenieursbureau Astro-plan uit Aalst. Met de award-uitreiking onderstreept Aquafin zijn streven naar een volwaardig partnerschap met de studiebureaus en de aannemers die regelmatig voor hun werken.

De voorbije jaren legde Aquafin de fundamenten van het partnerschap met zowel aannemers als studiebureaus. Dirk De Waele, directeur Infrastructuur, wil hier verder aan blijven bouwen: “Onze technische partners zijn voor ons essentiële schakels om onze doelstellingen te bereiken. We willen dat ze met ons meedenken en dat ze dezelfde doelen nastreven. Vandaag stel ik vast dat de eerste zaadjes van onze partnerschappen aan het ontkiemen zijn. Enkele bedrijven zijn al zover willen gaan om hun engagementen naar Aquafin op papier te zetten. Het gaat dan over engagementen die gedragen worden door de ganse onderneming en die erop gericht zijn om onze relatie te verduurzamen. Anderzijds heeft Aquafin zelf ook een aantal engagementen geformuleerd die van ons een goede partner moeten maken. We werken dus actief aan onze relatie, om in een open sfeer en met wederzijds respect ons doel te bereiken: de aanleg van kwaliteitsvolle infrastructuur met een minimum impact op de omgeving.”

Tijdens enkele panelgesprekken gaven zowel de aannemers als de advies- en ingenieursbureaus aan dat het partnerschap met Aquafin voor iedereen een win-win is. In een sfeer van vertrouwen kom je immers proactief tot creatieve oplossingen, nog voor de problemen zich stellen. Bovendien biedt het partnerschap voor alle partijen economische voordelen: Aquafin mag rekenen op een correcte, betrouwbare prijs en de technische partners die een goede kwaliteitsscore krijgen van Aquafin, zien hun kansen op het winnen van een opdracht aanzienlijk stijgen.

Tweede en derde plaats

ASTRO-plan is al voor de derde keer de winnaar en stond nog vaker mee op het podium. Ook de andere genomineerden, Irtas uit Beveren en Cnockaert uit Wervik, zijn vaste waarden in de top-drie, wederom een bewijs dat het partnershap zijn vruchten afwerpt.

Aannemer Desot klimt dit jaar voor het eerst mee op het podium en weet al meteen de award in de wacht te slepen. Opvolgers De Moor uit Westrem en VBG uit Herentals zijn ouwe getrouwen en hebben beiden al eerdere edities gewonnen.

www.aquafin.be

Aannemer Desot nv uit Boezinge won de Minder Hinder awardAannemer Desot nv uit Boezinge won de Minder Hinder award

advertenties

advertenties