Volvo Trucks dealers gaan compacte Volvo graafmachines verkopen

Gepubliceerd op 22-09-2014 12:35
VCM Belgium en Volvo Trucks Belgium (VTB) slaan de handen in elkaar om meer compacte Volvo-graafmachines op de markt te brengen. In een eerste fase zullen vier Volvo Trucks dealers de verkoop en service van de minigravers voor hun rekening nemen. Door gebruik te maken van het bestaande VT-dealernetwerk slaagt VCM erin om de regionale vertegenwoordiging van haar compacte graafmachines op korte termijn te realiseren.

“Dit soort samenwerking tussen de Volvo Trucks en Volvo Construction Equipment (VCE)-importeurs en -dealers is tot nog toe uniek binnen de Volvo Groep”, zegt Kris Vochten, Managing Director van VCM Belgium. “Deze gecombineerde actie moet ons de nodige slagkracht geven om snel een aanvaardbaar marktaandeel te verwerven en te behouden.”

VCM Belgium was al enige tijd op zoek naar een mogelijkheid om een regionaal dealernetwerk voor haar compacte graafmachines op te zetten. “De verkoop en het leveren van service voor dit soort machines vereist een fysieke nabijheid bij de klant die VCM vanuit Vilvoorde niet overal kan bieden”, verklaart Vochten nader.

VCM en VTB werken al geruime tijd samen op promotioneel vlak. Zo worden demo-evenementen en de deelname aan beurzen zoals Matexpo al jaren samen georganiseerd. Vochten: “Het lag eigenlijk voor de hand, maar de échte gesprekken over een eventuele samenwerking zijn uiteindelijk pas begin 2014 opgestart.” En met succes. In een eerste fase hebben vier Volvo Trucks-dealers het samenwerkingsakkoord ondertekend. Het gaat om Paesen Trucks (Limburg) Derma Trucks (Brugge), Garage Arnould (ProvincieNamen/  Luxemburg) en Volvo Truck Center (Waals- en Vlaams Brabant en de streek rond Mechelen). Deze bedrijven zullen voortaan de mini-graafmachines van 1,5 – 9 ton uit de VCE range mee aan de man brengen.

Ook Siegfried Van Brabandt, Director Commercial Trucks, is tevreden met deze slimme tactische zet: “de synergie binnen de Volvo Groep krijgt een geheel nieuwe dimensie. We maken gebruik van de regionale inbedding en contacten van onze dealers. Daarbij profileren we op een krachtige manier samen het merk Volvo als allround leverancier voor kleinere regionale bedrijven, zoals tuinaanleggers en diverse bouwbedrijven. Daarbij komen de gemeenschappelijke branding en promotie, de ervaring met de Volvo-logistieke keten en de gedeelde productkennis ons nu eens écht van pas!”

De eerste fase van dit project behelst het opbouwen van relaties en ervaring van de vier dealers in de samenwerking met VCM en de verkoop van de minigravers. Hierna kan eventueel het verder uitbreiden van het dealernetwerk en het verbreden van het aan te bieden gamma besproken worden. “Maar dat is voor later!”, bevestigt Kris Vochten. “Een stevige opmars van Volvo minigravers op de Belgische markt is nu het eerste belangrijke doel dat we voor ogen hebben!”

www.vcmbelgium.bewww.volvotrucks.be