Originele opleidingsdag bij ATF Wegenbouw

Gepubliceerd op 11-08-2014 08:40
De laatste dag voor het bouwverlof verzorgde wegenbouwer ATF (Zandvliet) voor zijn werknemers wederom een unieke opleiding. Door middel van 5 sketches die op 4 verschillende manier werden gespeeld, kon iedereen zijn eigen profiel bepalen. Telkens stonden de werknemers in een ‘kleurvak’ bij de voorgestelde sketch die het beste bij hen paste.

Door zo ieder zijn profiel te bepalen, kom je ook van elkaar te weten hoe de betreffende persoon graag behandelt wensen te worden. De ene houdt van gedetailleerde instructies, terwijl de andere dan liever “zelf zijn plan trekt’. Handig om te weten dus van je collega's.

Weer een manier om de juiste man op de juiste plaats te krijgen. Vervolgens kreeg elk werkploegje de opdracht om hun opgedane kennis over hun collega te gaan testen in de praktijk. Samen met hun vaste ploeg moest iedereen ‘een zeepkist’ gaan bouwen. Tijdens het bouwen werd door een deskundig team in de groepjes besproken of er nu rekening werd gehouden met de profieleigenschappen van hun collega. Hier werden verrassende vaststellingen gedaan. De collega’s vormden voornamelijk meer begrip voor elkaar.

Nadat alle zeepkisten in elkaar waren gezet, werden de buikjes gevuld met overheerlijke vers gemaakte paëlla. Tijdens het eten werden de zeepkisten gekeurd door de technische dienst van ATF op stevigheid en veiligheid, zodat de medewerkers ’s middags, als afsluiting van deze opleiding, aan een zeepkistenrace konden beginnen! Geweldig versierde kleurrijke bouwwerken scheurden van het parcours af om zo snel mogelijk bij de bel te geraken.

Na afloop werd er bij een drankje nog stevig gediscussieerd over ‘wie welk profiel had’. De profielkaartjes gingen mee naar huis om thuis aan hun partner te vragen of het profiel toch wel klopte.

Filmpje over de dag kan u bekijken via:

youtu.be/vamorgIT6yYwww.atf.be