Vakbeurs zet kruisbestuiving tussen alle spelers in het openbaar domein in gang

Gepubliceerd op 14-03-2024 11:46

Op 27 en 28 maart komen tal van leveranciers voor materialen en diensten voor het openbaar domein opnieuw samen in Brussels Expo. De vakbeurs Openbare Ruimte België hoopt meer dan ooit ook professionals uit de infrasector naar de beursvloer te lokken. “Het draait rond ontmoeten, inspireren en connecteren”, benadrukt beursmanager Mirela Brkic. “Werken aan het openbaar domein verlopen via heel wat tussenschakels en de wegenbouwer is één van de cruciale partners.”

bron foto: Infra Magazinebron foto: Infra Magazine

COMPLEMENTAIRE PARTNERS ONTMOETEN

Veel beurzen kiezen voor een thematische indeling. Vakbeurs Openbare Ruimte doet dat bewust niet. “Die verschillende thema’s zijn zo met elkaar verweven dat opsplitsen niet eenvoudig en ook niet wenselijk is. We geloven net in kruisbestuiving tussen complementaire partners, over de deeldomeinen heen. Alles is aan elkaar gelinkt”, aldus Mirela. Gekende namen en minder gekende alternatieven vind je evengoed zij aan zij. Als infrapartner is het namelijk altijd handig om meerdere keuzemogelijkheden te hebben voor een bepaald aspect van je werf.

“Eigenlijk werken verschillende bouwpartners samen aan een gemeenschappelijk doel. Elkaar ontmoeten gebeurt evenwel niet, tenzij misschien eens letterlijk elkaar kruisen op de werf. Onze beursvloer is de ideale plek om te connecteren, om de hand te schudden en een echt gesprek te voeren. Dat soort ontmoetingen versterkt de banden en dat heeft een positieve impact op toekomstige projecten.”

TWEE DAGEN LANG

De voorbije jaren opende de beursvloer slechts één dag de deuren. Dit jaar wordt terug gekozen voor een tweedaags programma. Een beslissing die deels is ingegeven door het hoge bezoekersaantal van de vorige editie.

“Toen mochten we bijna 1.500 bezoekers verwelkomen. Een fijne vaststelling, maar op één dag was die groep wel groot genoeg”, legt Mirela uit. “Om zoveel mogelijk stakeholders te kunnen ontvangen en voldoende flexibiliteit te bieden qua bezoekuren, zal onze beurs dit jaar doorgaan op woensdag 27 en donderdag 28 maart. Op woensdag kan je langskomen van 11 tot 20 uur. Van 17 tot 20 uur organiseren we een nocturne, waarbij we iedereen een glaasje bubbels schenken bij aankomst. Die avondopening maakt het voor verantwoordelijken binnen bouwen- en infrabedrijven vaak gemakkelijker om zich vrij te maken. Op donderdag zijn we open van 9 tot 15 uur.”

Niet enkel bezoekers vinden steeds vlotter de weg, ook de exposantenlijst liep razendsnel vol. Waar 150 exposanten de vorige editie present tekenden, was de capaciteit dit jaar al volzet. De beursvloer werd wat uitgebreid en momenteel staat de teller op een 180-tal standhouders. Mirela is alvast tevreden met de verscheidenheid onder de exposantengroep, die voor elk type bezoeker heel wat te bieden heeft: “We zijn blij dat ook enkele belangrijke leveranciers en dienstverleners voor infrabedrijven hun aanbod in de kijker komen zetten. De infrasector is nu eenmaal een belangrijke schakel in het beslissingsproces als het over het openbaar domein gaat.”

CLAIM JE GRATIS TOEGANGSTICKET

Toegang tot de vakbeurs Openbare Ruimte is gratis. Je hoeft je enkel te registreren. Meld je aan via deze link en claim je toegangsticket.

kaderstuk: BOEIENDE LEZINGEN

Naast de gevarieerde exposantenlijst bouwt de organisatie ook volop aan een programma vol boeiende lezingen. Ook hier is het codewoord variatie. Zo ben je er zeker van dat ook voor jou relevante thema’s passeren. Van toelichting over het nieuwe e-procurementplatform voor openbare aanbestedingen over digitale tools voor het in kaart brengen van omgevingen tot inspirerende casestudies rond cocreatief ontwerpen met bewoners.

artikel uit infra magazine #1 - 2024 > hier downloadenhttps://openbareruimte.be/
Vakbeurs zet kruisbestuiving tussen alle spelers in het openbaar domein in gangVakbeurs zet kruisbestuiving tussen alle spelers in het openbaar domein in gang
artikel uit Infra Magazineartikel uit Infra Magazine