Wegenbouw.be blaast 20 kaarsen uit !

Gepubliceerd op 27-02-2024 16:15

In april 2004 schoot het online platform www.wegenbouw.be uit de startblokken. Tijd gaat snel, wat ondertussen zijn we 20 jaar verder, en was er een hele evolutie. De website werd aangevuld met een webapplicatie (Infra App), en enkele jaren geleden werd ook Infra Magazine gelanceerd, waarvan je een exemplaar kan meenemen tijdens jouw bezoek aan Vakbeurs Openbare Ruimte.

De opstart in 2004

Wegenbouw.be is een initiatief van een team met veel ervaring in de Belgische bestratings- en wegenbouwsector. Deze ervaring gekoppeld aan de nodige internetkennis resulteerde in ‘april 2004’ in de opstart van de website www.wegenbouw.be.

Sinds het jaar 2010 kwam er een intensieve samenwerking tussen het Belgische Wegenbouw.be en het Nederlandse Entreeding.com, hét online platform in Nederland voor in- en verhuur van materieel, personeel en handel in grondstoffen.

Beide websites fungeren als het online communicatie platform binnen de infra sector. Je kan er o.a. bedrijven, machines en producten opzoeken, het laatste nieuws raadplegen en vacatures bekijken.

Particulieren, bedrijven en hoofdaannemers die een werk of project willen aanbesteden kunnen dit gratis plaatsen met de gewenste criteria en de aanvraag zal bij de juiste grondverzet-, infra- en wegenbouwbedrijven terechtkomen. Reagerende bedrijven nemen rechtstreeks contact met de aanvrager voor verdere opvolging en opmaak van de gewenste offerte.

Infra App: webapplicatie voor bouwprofessionals

De webapplicatie (Infra App) van Wegenbouw.be & Entreeding.com is een online ‘tool’ om de planning van materieel en personeel en de handel in grondstoffen en producten binnen de infra (grond-, weg-, waterbouw) en bouwsector te optimaliseren.

Professionals krijgen direct een overzicht van vraag en aanbod in hun regio of kunnen snel en gebruiksvriendelijk zoeken naar de gewenste oplossing.

Werken met de applicatie betekent voor de gebruiker absolute tijdsbesparing, vergroten van het aantal contacten, kostenbesparingen voor de organisatie door snellere en efficiëntere communicatie met uiteindelijk een omzetvergroting als resultaat.

De sector bereiken

De website groeide ondertussen tot het grootste digitaal platform van spelers actief in infrastructuurwerken en openbare ruimte. Door de jaren heen werd de vraag van bedrijven om deze doelgroep te bereiken ook steeds groter. Zo werd er al snel gestart met een digitale nieuwsbrief, en verscheidene marketingmogelijkheden aangeboden.

INFRA, een magazine welk 4x per jaar per post verdeeld wordt, vergroot ondertussen ook het offline bereik bij de doelgroep. Op stand 1.40 Vakbeurs Openbare Ruimte kan je het laatste exemplaar lezen en/of meenemen, en meer info vinden over wegenbouw.be en de Infra App.

Neem laatste editie Infra Magazine mee op de leescorner (1.40) op Vakbeurs Openbare Ruimte