Embuild Vlaanderen en Willemen Infra organiseren werfbezoek om jongeren te inspireren

Gepubliceerd op 12-02-2024 12:38

Een groep leerlingen uit de eerste graad kon onlangs dankzij de toekomstbouwers van Embuild Vlaanderen en Willemen Infra een bezoek brengen aan een grote werf in uitvoering, namelijk renovatie van de start- en landingsbaan van Luchthaven Oostende-Brugge. Ze ontdekten alles over het bouwen van een landingsbaan en welke rol de bouwsector daarin heeft. Een ervaring die hen zeker zal inspireren in hun toekomstige studietraject.

bron foto's: (c) Willemen Infrabron foto's: (c) Willemen Infra

Embuild Vlaanderen zet zich samen met Plantyn en Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo) in om jongeren warm te maken voor STEM-richtingen en jobs in de bouw. Wil jij ook Toekomstbouwer worden?

Dat kan > https://www.embuildvlaanderen.be/projecten/toekomstbouwers/

Embuild Vlaanderen organiseert vanaf het najaar gastlezingen in scholen of in bouwbedrijven voor leerlingen van de eerste graad middelbaar om hen kennis te laten maken met de bouwsector. Daarom zoeken zij gastlezers die de bouwsector belichten door te vertellen over hoe zij hun droomjob hebben gevonden, hoe ondernemen vandaag werkt, welke (positieve) impact de sector heeft op ons leven en het klimaat, noem maar op. Wanneer mogelijk neem je de leerlingen mee op bedrijfs- of werkbezoek in de buurt van de school, zodat ze jouw verhaal ook in het echt zien!

Meer informatie:

https://www.embuildvlaanderen.be/projecten/toekomstbouwers/