Ebema introduceert CO2-arme bestrating op basis van geopolymeerbeton

Gepubliceerd op 30-01-2024 17:27

Een ruime selectie bestrating (waterpasserend én niet-waterpasserend) is voortaan ook beschikbaar in geopolymeerbeton bij Ebema. Dat is beton met een zeer beperkt aandeel cement waarbij de CO2-uitstoot per vierkante meter bestrating tot meer dan 50% gereduceerd kan worden.

waterpasserende Bowler Geopolymeer in maatwerkkleur Silver Lightwaterpasserende Bowler Geopolymeer in maatwerkkleur Silver Light

Geopolymeerbeton oftewel CO2-arm beton

Een ruime selectie van de producten (niet-waterpasserend én waterpasserend) is nu ook beschikbaar in geopolymeerbeton. Dat is beton met een zeer beperkt aandeel cement waarbij zij de CO2-uitstoot per vierkante meter bestrating tot meer dan 50% kunnen reduceren (t.o.v. betonproducten op basis van 100% Portland cement CEM I). Je leest het goed, de helft CO2-uitstoot, voor een product dat even goed scoort op alle kwaliteitsproeven volgens de fabrikant.

CO2-arme en waterpasserende bestrating

Waterpasserende bestrating is vandaag de norm. Daarom vind je voornamelijk de Eco Solutions terug in het assortiment van CO2-arme bestrating. Een ideale oplossing want je zet dan tegelijk in op waterbeheer en CO2-reductie. Er wordt m.a.w. dubbel ingezet op duurzaamheid.

Projecten

Op de foto's enkele voorbeelden van reeds gerealiseerde projecten:
. 2000 m² elegante waterpasserende Bowler Geopolymeer in maatwerkkleur Silver Light als parking van de Sportoase in Lille. CO2-reductie: 47%. (OMGEVING)
. De waterpasserende Halter bij Kamp C in Gemeente Westerlo. CO2-reductie: 48%. (URBCON, ResourceFull, Provincie Antwerpen)
. 2400 m² waterpasserende Halters aan het Hoppinpunt in Kiewit in Stad Hasselt. CO2-reductie: 55%. (Infopunt Publieke Ruimte)

Wil je graag een lijst ontvangen van producten die beschikbaar zijn in CO2-arm geopolymeerbeton? Of heb je zelf een project in gedachten waar je een meer duurzame keuze zou kunnen maken?

Hier kan je meer info vinden en contact opnemen met het Ebema team.

living-city.ebema.be/nl-BE/inspiratie/de-kijker/hoe-jij-de-co2-uitstoot-van-beton-kan-halveren-bij-jouw-volgende-project

foto's: (c) Ebema

https://living-city.ebema.be/nl-BE/inspiratie/de-kijker/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/516743/producten/ebema-n-v
De waterpasserende Halter bij Kamp C in Gemeente WesterloDe waterpasserende Halter bij Kamp C in Gemeente Westerlo
2400 m² waterpasserende Halters aan het Hoppinpunt in Kiewit in Stad Hasselt2400 m² waterpasserende Halters aan het Hoppinpunt in Kiewit in Stad Hasselt