ATF Wegenbouw investeert in werknemers met innovatieve trainingsmethode

Gepubliceerd op 09-01-2024 16:47

In de voortdurende inspanning om een veilige werkomgeving te waarborgen, legt ATF wegenbouw de nadruk op proactieve maatregelen en betrokkenheid van haar medewerkers. Het 'Melden van Onveilige Situaties' is niet alleen een prioriteit, maar ook een essentiële stap om risico's te minimaliseren en een veilige werkplek te behouden.

bron foto's: (c) ATFbron foto's: (c) ATF

Daarom stimuleert ATF wegenbouw al haar werknemers om minstens één keer per jaar een officiële melding te maken van een onveilige situatie. Deze benadering, gebaseerd op open communicatie en een proactieve houding ten aanzien van veiligheid, is cruciaal voor het voorkomen van potentiële gevaren op de werkplek.

Als erkenning voor de toewijding van hun medewerkers om jaar na jaar deze doelstelling te behalen, heeft ATF wegenbouw recentelijk een innovatieve stap gezet. Om de wegenbouwers niet alleen te belonen, maar ook om hun vaardigheden in het identificeren van risico's verder te ontwikkelen, kregen de 120 vakmensen een VR Safety-training met feedback-momenten aangeboden.

Deze Virtual Reality-training bood een interactieve en realistische ervaring die de deelnemers in staat stelde om verschillende veiligheidsscenario's te beleven die ze in hun dagelijkse werkzaamheden tegen kunnen komen. Met de toevoeging van feedback-momenten werd het mogelijk om individuele prestaties te evalueren en nauwkeurig in te zoomen op gebieden waar verdere verbetering mogelijk was.

De kracht van deze training lag niet alleen in het verbeteren van bestaande kennis, maar ook in het identificeren van veiligheidsthema's die minder bekend waren bij de deelnemers. Door de resultaten van de training te analyseren, kan ATF Wegenbouw verder gericht aandacht besteden aan die gebieden waar extra bewustwording en training noodzakelijk blijken.

De preventieadviseur van ATF Wegenbouw, Koen Van Caesbroeck, benadrukte het belang van deze investering in werknemers. "Veiligheid is een kernwaarde van ons bedrijf. Door onze medewerkers te ondersteunen en te trainen in het herkennen en aanpakken van risico's, creëren we een veiligere omgeving voor iedereen. Deze VR Safety-training is slechts een voorbeeld van onze toewijding om voortdurend te innoveren en onze veiligheidsnormen te verhogen."

De inspanningen van ATF wegenbouw om niet alleen veiligheid te bevorderen maar ook werknemers actief te betrekken bij het creëren van een veilige werkomgeving, tonen hun voortdurende toewijding aan een gezonde en veilige werkplek. Met deze innovatieve aanpak zet ATF Wegenbouw de standaard voor veiligheidstrainingen in de sector en laat het zien dat investeren in werknemers de sleutel is tot een duurzaam veiligheidsbeleid.

Een impressie van de dag:

 

Werken bij ATF > vacatures
Veiligheid eerst! ATF Wegenbouw investeert in werknemer met innovatieve trainingsmethodeVeiligheid eerst! ATF Wegenbouw investeert in werknemer met innovatieve trainingsmethode