Eerste event van Belgian Equipment Rental Association meteen een succes

Gepubliceerd op 15-12-2023 10:11

Een week na het eerste event kijkt het bestuur van de Belgian Equipment Rental Association, kortweg BERA, tevreden terug. De VZW, die pas in september tijdens MatExpo officieel werd gelanceerd, kent ondertussen 50 leden en 15 sponsors. “Ons eerste event was meteen een voltreffer. We mochten 101 deelnemers verwelkomen.”, zegt Bill Olivier, voorzitter en Country Manager van Loxam.

bron foto's: (c) BERAbron foto's: (c) BERA

Het bestuur van BERA lichtte de visie en missie nog een keer toe en gaf meteen ook een heel transparant overzicht van de huidige stand van zaken. ERA, de overkoepelende Europese organisatie voor verhuurbedrijven, kwam eveneens aan bod.

BERA heeft de ambitie om in 2024 van start te gaan met verschillende werkgroep rond thema’s dievoor de verhuurbedrijven van primordiaal belang zijn. Via een interactieve stemronde konden alle leden hun voorkeur aangeven en zo mee het beleid voor 2024 bepalen.

Concreet kozen de leden gekozen om in 2024 volgende thema’s door specifieke werkgroepen te laten onderzoeken:
. Afwijkende keuringsreglementering in België versus buurlanden (projectpiloot: Thomas Decraemer - Heli)
. Fraudemeldingsplatorm (projectpiloot: Els Van de Velde - Euromat)

Verder werd ook het thema “CO2 en subsidieregeling” weerhouden. Vincent Locquet (Locquet) en de voorzitter Bill Olivier (Loxam) volgen dit verder op.

De gastspreker, Niko Demeester, voorzitter van Embuild, maakte de balans op van 2023. Hij duidde de ecologische initatieven en ambites van de bouwsector en toonde de aanwezigen welke rol de verhuursector daarin kan spelen. Nadien was er volop tijd om te netwerken. “Het blijkt alijd een meerwaarde om verschillende verhuurbedrijven samen te brengen. Grotere en kleinere partners, uit alle hoeken van België, die de handen in elkaar slaan en samen bekijken hoe we de verhuursector beter in de markt kunnen zetten. Daar kunnen alleen maar goede initatieven uit ontstaan.

Bron: BERA

Foto bestuur: (vlnr) Dennis Renders – Bill Olivier – Els Van de Velde – Willy Locquet – Ivan Marchandise – Sven Dekeyser – Pascal Ameloot

https://www.bera-rent.be/
het BERA bestuurhet BERA bestuur
het eerste event was meteen een voltrefferhet eerste event was meteen een voltreffer