Engcon compatibiliteit: Cat® Next Gen graafmachines (NGH)

Gepubliceerd op 01-12-2023 11:03

Engcon kondigt met trots de compatibiliteit aan van DC3, engcon's volgende generatie besturingssysteem, met Cat® NGH-graafmachines in de klassen van 13 tot 35 ton. Dit maakt installatie van de draaikantelstukken en besturingssystemen van engcon op de graafmachines van Caterpillar aanzienlijk eenvoudiger dan voorheen.

foto: (c) Engconfoto: (c) Engcon

DC3 - Het volgende generatie besturingssysteem voor de draaikantelstukken van engcon is gebaseerd op een nieuw hardware- en softwareplatform dat de installatie en aansluiting op interfaces die door de machinefabrikant worden geleverd, vergemakkelijkt in vergelijking met de conventionele aftermarket-installaties die momenteel op gangbaar zijn. Door gebruik te maken van de interface voor draaikantelstukondersteuning van derden, die nu beschikbaar is op Cat® NGH, neemt de installatie van engcon's draaikantelstukken nog maar enkele uren in beslag in plaats van voorheen dagen.

"Met de toegenomen vraag naar onze producten op mondiaal niveau, vinden we het cruciaal om onze draaikantelstukken toegankelijker te maken voor de klant. En het is al net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de klant het volledige potentieel kan ontsluiten van wat zowel het draaikantelstuk als de machine te bieden heeft. Met de nieuwe interface voor draaikantelstukondersteuning van derden die beschikbaar is voor Cat® NGH en ons DC3-besturingssysteem, kan dit nu allebei worden bereikt", zegt Tomas Wall, Solutions Architect voor besturingssystemen bij engcon.

Door engcon's volgende generatie besturingssysteemvoor draaikantelstukken compatibel te maken met de interface van Caterpillar, gaat niet alleen het installeren eenvoudiger; de gebruiker kan ook profiteren van alle technische functies van Cat® NGH in combinatie met het draaikantelstuk van engcon.

Dankzij de interface kan het draaikantelstuk naadloos worden bediend via de Cat® NGH-joysticks. Het is ook volledig compatibel met engcon's tweede generatie positioneringsoplossing, ePS v2, waarmee het draaikantelstuk zowel kantel- als rotatieinformatie rechtstreeks naar de machine kan sturen.

De positioneringsinformatie kan vervolgens worden gebruikt in Cat® NGH-functies zoals: Cat Grade, Cat Payload en Cat E-Fence. Een engcon draaikantelstuk is nu volledig compatibel, waardoor klanten kunnen profiteren van alle technologie die Cat NGHgraafmachines te bieden hebben, zonder wijzigingen in of aan de cabine en zonder extra sensoren. engcon's besturingssysteem DC3 is compatibel met CAT's interface voor draaikantelstukken van derden en zal later dit jaar op de markt komen.

(bron: Engcon - Tilt & Rotate)

Voor meer informatie over het product:

https://engcon.com/nl_be.htmlhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/143366/engcon-netherlands-belgium