Recyfix Pro afvoergeulen voor speelplaats basisschool Wijnendaele in Torhout

Gepubliceerd op 01-12-2023 10:27

Voor de heraanleg van de speelplaats in GVB Wijnendaele (Torhout) deed de directie van deze basisschool beroep op de expertise van Architecten Groep III, hoofdaannemer Alheembouw nv en aannemer DENEIRE. Voor de levering van kwalitatieve afvoergeulen en bijhorende roosters klopte DENEIRE aan bij Deschacht.

bron foto: (c) Deschachtbron foto: (c) Deschacht

Tijdens de voorbije zomervakantie kwamen graafmachines en spades in actie om de speelplaats van de Gemeentelijke Vrije Basisschool Wijnendaele in Torhout een grondige make-over te geven. Hierbij werd volop aandacht besteed aan een vlotte afvoer van hemelwater, zodat de schoolkinderen vanaf dit schooljaar in aangename en veilige omstandigheden buiten kunnen spelen.

Voor de realisatie van een duurzaam waterafvoersysteem deed aannemer DENEIRE beroep op de Recyfix Pro-afvoergeul met kunststof Fibretec-rooster. Met deze door het architectenbureau voorgeschreven oplossing van Hauraton kiest de bouwheer voor een solide oplossing met oog voor design. “Deze afvoergeul met bijhorend rooster oogt mooier dan hetzelfde product in gegalvaniseerd staal”, bevestigt Peter Rommel, productspecialist Hauraton bij Deschacht. “De combinatie van PP-goot en PA-rooster garandeert trouwens een zeer lange levensduur, waarbij een component werd toegevoegd voor extra kleurvastheid. Een investering die zichzelf snel terugverdient.”

100% gerecycleerd materiaal

Ook op het vlak van milieuvriendelijkheid scoort Recyfix Pro erg goed, bevestigt Peter. “Een lange levensduur is sowieso al een belangrijk pluspunt. Maar ook het feit dat dit product volledig uit gerecycleerd materiaal is vervaardigd, is een grote troef. Bovendien zijn deze afvoergeul en rooster zelf ook 100 procent herbruikbaar.”

Licht en werkbaar materiaal

De medewerkers van DENEIRE zijn erg enthousiast over dit product van Hauraton. “In tegenstelling tot zware gietijzeren roosters konden ze aan de slag gaan met zeer licht en werkbaar – en dus ook vlot te transporteren – materiaal”, aldus Peter. “Ze waren ook vol lof over de snelle installatie, dankzij het systeem van voorgemonteerde afvoergeulen. Extra tijdrovende montage op de werf was dus niet nodig.”

Robuuste & veilige oplossing

Nóg een belangrijke troef van de Recyfix Pro afvoergeul en kunststof Fibretec rooster: de stevigheid van het materiaal. “Bij de plaatsing van afvoergeulen en roosters merkte het DENEIRE-team dat deze producten best wel tegen een stoot kunnen”, geeft Peter aan. “Maar ook na plaatsing blijkt hoe robuust een uitvoering in PE en PA is: niet alleen zijn deze afvoergeulen en roosters zeer goed bestand tegen zware belasting – tot klasse C 250 –, bovendien kan de Recyfix Pro afvoergeul prima om met een krimpende of uitzettende betonnen ondergrond.”

Last but not least staat ook de veiligheid van de schoolkinderen hoog bovenaan de agenda. Peter legt uit: “Het Fibretec-rooster heeft een sleufbreedte van 9 millimeter. Met dergelijke breedte wordt regenwater vlot afgevoerd, terwijl kinderen met hun vingers niet kunnen klemraken tussen de roostersleuven. Bovendien is dit rooster verankerd in de Recyfix Pro-afvoergeul, wat nog voor extra veiligheid zorgt.”

https://www.deschacht.eu/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/759331/deschachthttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/759331/producten-item/27589997/deschacht/hauraton-waterafvoergeul
aannemer DENEIRE deed beroep op de Recyfix Pro-afvoergeul met kunststof Fibretec-roosteraannemer DENEIRE deed beroep op de Recyfix Pro-afvoergeul met kunststof Fibretec-rooster