Asphalt Innovation Symposium 2023 op 13 december in congrescentrum De Pitte

Gepubliceerd op 19-10-2023 11:13

Het programma van editie jaar 2023 van het Asphalt Innovation Symposium is bekend. Het AIS werd opgestart door de Universiteit Antwerpen en voor het eerst georganiseerd in 2018. Sindsdien wordt dit symposium jaarlijks georganiseerd door de Sustainable Pavements and Aspalt Research group (SuPAR). Het centrale thema van dit symposium is “Research Meets Industry” om samenwerking op hoog niveau en de uitwisseling van ideeën tussen universiteiten en industrieën te bevorderen.

In AIS worden verschillende onderwerpen, zoals digitalisering, duurzaamheid, de prestaties van bitumineuze materialen en nieuwe technologieën die in de industrie worden gebruikt, besproken via plenaire vergaderingen, keynote-toespraken, toespraken op uitnodiging, mondelinge presentaties en postersessies.

Agenda van het symposium

Jullie zijn welkom voor een postersessie over nieuw onderzoek en een informele koffie- en theepauze, gevolgd door een korte openingssessie. Vervolgens vinden er twee parallelle sessies plaats, één in het Nederlands ‘Lopend onderzoek op vlak van wegenbouwkunde’ en één in het Engels ‘Ageing and how to prevent it’. Tijdens de middagpauze volgt een lunch.

In de namiddag willen de organisatoren samen met jullie de toekomst van asfalt bespreken. Hiervoor organiseren zij drie parallelle sessies, waarbij zij jullie actieve deelname vragen om rond de tafel van gedachten te wisselen en zelf jullie ideeën en aandachtsgebieden op de kaart te zetten. Voor elk wat wils:  'de toekomst van asfaltverhardingen' (in het Nederlands), 'asphalt emissions' (in het Engels) en 'the resilience of asphalt structures against climate change' (in het Engels). Na deze sessies wordt weer samengekomen om ideeën te delen en de dag aangenaam en voldaan af te sluiten.

Inschrijven voor het symposium

Als je niet persoonlijk aanwezig kan zijn, maar wel geïnteresseerd bent in het online volgen van enkele presentaties, kun je je hiervoor opgeven via AIS 2023 ONLINE Inschrijvingsformulier. Op 12 december 2023 ontvang je per e-mail de relevante links om toegang te krijgen tot de online presentaties.

Locatie

Het symposium vind plaats in congrescentrum De Pitte, gevestigd in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre (schommellei 1, 2850 Boom). Parkeren kan op Parking 1.

Inschrijven & programma:

https://www.uantwerpen.be/en/research-groups/supar/activities/ais/ais2023/