OCW inspiratiemoment digitale leveringsbonnen en informatie-​uitwisseling in de wegenbouw

Gepubliceerd op 12-10-2023 11:29

In samenwerking met enkele voortrekkers organiseert OCW een inspiratiemoment rond het thema: digitale leveringsbonnen en informatie-​uitwisseling in de wegenbouw. Behalve getuigenissen van 'early adopters' peilen zij ook graag naar de visie en wensen van alle stakeholders. Dit gaat door op 7 november 2023 in Sterrebeek en richt zich tot leveranciers van (wegen)bouwmaterialen, aannemers, bouwheren en solution providers.

Levering van bouwmaterialen op een bouwplaats, facturatie, certificaten, enz.: de uitwisseling van allerlei documenten tussen leverancier, bouwheer en aannemer is onlosmakelijk verbonden met de uitvoering van een wegenbouwproject. Meerdere aanbieders bieden intussen oplossingen aan om deze processen efficiënter te doen verlopen. Digitale leveringsbonnen, in andere sectoren vaak al de norm, kunnen wellicht ook bijdragen aan efficiëntiewinst. Behalve het vergemakkelijken van de uitwisseling van informatie over geleverde producten en de latere facturatie, zijn er allicht nog andere informatiebehoeften die, al of niet met de hulp van digitale leveringsbonnen, efficiënter kunnen worden georganiseerd.

Programma

Platform voor digitale leveringsbonnen in de (wegen)bouw – Steven Everaert (Conneqtr)

Getuigenis van een bouwmaterialenproducent – Jo Lucas (Omnibeton)

Getuigenis van een aannemer – Stephane Marichal (Besix)

Gebruik van gedigitaliseerde informatie over transport van uitgegraven grond door een bodembeheerorganisatie (Andy Heurckmans, Grondbank)

Visie van een bouwheer (Peter Vandenhole, AWV)

Visie van een aannemer (Didier Block, Mobiwall)

Gedachte-uitwisseling met de deelnemers

Praktische info

Het inspiratiemoment gaat door op dinsdag 7 november van 10.00 tot 12.30 u. in de OCW-vestiging te Sterrebeek.

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht (vóór 2 november).

Na afloop is een broodjeslunch voorzien.

Inschrijven:

https://brrc.be/nl/opleiding/opleiding-overzicht/digitale-leveringsbonnen