Krinkels plaatst voor eerste keer Tubao Buffertank voor opslag van regenwater in Fleurus

Gepubliceerd op 06-10-2023 15:56

Met een toenemend aantal leerlingen had het Atheneum van Fleurus meer lokalen nodig. Zo begon een bouwproject voor een nieuwe uitbreiding. Eerst was het terrein leeg: gewoon een stuk braakland aan de rand van de school. Bemat, de aannemer van het project, vroeg Krinkels om de groene ruimten en het plein voor de toekomstige nieuwbouw aan te leggen. De installatie van een tank van 50 m3 voor de brandweer en een tweede tank van 10 m3 voor de sanitaire voorzieningen werd ook voorzien.

bron foto's: (c) Deschachtbron foto's: (c) Deschacht

Tubao als sterproduct

“We wilden grote tanks installeren en we zagen bij Deschacht de Tubao-tanks”, vertelt Brieuc Quirynen, werfleider bij Krinkels. “Ik wist dat sommige van mijn vroegere collega’s al met dat product hadden gewerkt, en nam contact met hen op om hun mening te vragen. Omdat ze erg positief waren, ging ik praten met Dimitri Steilen, project manager bij Deschacht, en bestelden we een Tubao.”

De Tubao, een innovatieve oplossing die Deschacht al 5 tot 10 jaar verkoopt, wordt met haar vele mogelijkheden stilaan een van de paradepaardjes van het bedrijf. Dit was het eerste exemplaar dat Krinkels installeerde, maar het zal zeker niet het laatste zijn.

Een vruchtbare samenwerking

Na de plaatsing van de bestelling werd de tank onmiddellijk in productie genomen en nam Deschacht weer contact op met Krinkels om de levertijden te bespreken. “We werken doorgaans met Deschacht voor onze leveringen omdat hun verkoopmedewerkers echte professionals zijn”, vervolgt Brieuc. “Onze inkoper heeft een uitstekende relatie met hun mensen. Eind 2023 zal een nieuw filiaal zijn deuren openen in Farciennes, in de buurt van Charleroi, een streek waar wij veel bouwplaatsen hebben. Dat komt ons goed uit.”

Inmiddels zorgde Krinkels voor de uitgraving op de plaats waar de tank zou worden geïnstalleerd en aangesloten. Ook hier gaf Deschacht advies. “We kregen een brochure met uitleg en werden stap voor stap begeleid bij de installatie van de tank. Het was een vrij stresserend project, want het product was nieuw voor ons. Maar de begeleiding door Deschacht was een hele geruststelling.”

Beproefde oplossingen

De grote troef van Deschacht is zijn vermogen om voor alle problemen oplossingen aan te dragen. “We moesten een Tubao-tank op maat laten maken, dat was dus geen product op voorraad. Toch veranderde de deadline niet en kregen we snel een respons. Deschacht heeft zich letterlijk aan zijn beloften gehouden: we hebben onze tank stipt op tijd ontvangen.”

Een product dat het leven gemakkelijker maakt

De Tubao is veel eenvoudiger te installeren dan een betonnen tank en vooral lichter, wat meer en meer professionals overtuigt. “De tank die we installeerden was lang, maar dat was het enige complexe punt van de plaatsing. Ze weegt weinig en is gemakkelijk te manipuleren. Het volstond dat we vier touwen aan de uiteinden bevestigden om de tank naar de uitgraving te leiden en erin te laten zakken. Een betonnen tank zou meer middelen en vooral meer tijd hebben gevergd.”

De kroon op het werk was natuurlijk het feit dat de Federatie Wallonië-Brussel, de eindklant, uiterst tevreden was over het project.

Bron: Deschacht

https://www.wegenbouw.be/riolering-afwatering/buffering-en-infiltratiesystemen/tubaohttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/410841/krinkels-londerzeelhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/759331/deschacht
De Tubao is veel eenvoudiger te installeren dan een betonnen tank De Tubao is veel eenvoudiger te installeren dan een betonnen tank