Cursus betonwegen start in november 2023 in Gent

Gepubliceerd op 30-08-2023 12:47

Deze cursus laat de deelnemers toe een grondige kennis te verwerven over de verschillende aspecten van betonwegen, de bepaling van de betonsamenstelling en het ontwerp van cementgebonden funderingen. De opleiding richt zich tot al diegenen die betrokken zijn bij het ontwerp, de uitvoering en de controle van betonwegen. Deze cursus wordt georganiseerd door de Belgische BetonGroepering (BBG) in samenwerking met de Federatie van de Belgische Cementindustrie (FEBELCEM) , CRR-OCW en AB-Roads.

bron foto: (c) Hertsens Infra uit Burcht (facebookpagina)bron foto: (c) Hertsens Infra uit Burcht (facebookpagina)

Het programma bestaat uit 2 reeksen van 3 sessies, reeks I: vanaf 17.11.2023 - reeks II: voorjaar 2024. (steeds van 10u00 tot 16u00 - lunch inbegrepen)

Deze cursus laat de deelnemers toe een grondige kennis te verwerven over de verschillende aspecten van betonwegen. Hij is een logisch vervolg op de wintercursus die aan het OCW gegeven wordt en op de cursus betontechnologie die door de BBG georganiseerd wordt. Hij vormt een onmisbare aanvulling voor iedereen die te maken heeft met betonwegen.

De verschillende facetten van betonwegen komen erin aan bod : verhardingen in platenbeton, in doorgaand gewapend beton, de samenstelling van beton voor de wegenbouw, het onderhoud en de herstelling van het wegdek, esthetische bekledingen in gekleurd uitgewassen beton en in printbeton, cementgebonden funderingen.

Deze cursus richt zich tot al diegenen die betrokken zijn bij het ontwerp, de uitvoering en de controle van betonwegen. De doelgroep bestaat uit ingenieurs, aannemers, verantwoordelijken van betoncentrales, studieburelen, controle- en certificatieorganismen, ingenieurs van technische diensten in de gemeenten, provincies en gewesten.

Programma & inschrijven:

https://www.gbb-bbg.be/nl/opleiding/cursus-betonwegen/