Oprichting van de Belgian Equipment Rental Association is een feit

Gepubliceerd op 12-07-2023 15:56

Begin juli werd de Belgian Equipment Rental Association (BERA) opgericht. Initiatiefnemers zijn een 20-tal Belgische verhuurbedrijven die hun steun betuigden tot dit initiatief. De effectieve creatie van BERA werd geconcretiseerd door vrijwilligers vanuit Loxam, Boels, Heli, Key-Tec, Wim Verhuur, Marchandise, Huurland en Hermans Heftrucks.

De visie van BERA is om de leidende stem en katalysator te worden voor de machineverhuurders in Belgiƫ, door via samenwerking, duurzame toegevoegde waarde voor de leden en stakeholders te realiseren. BERA geeft de sector een stem en zal ernaar streven om het beleid rekening te laten houden met de belangen van de machineverhuurders.

Naast het organiseren van sociale netwerkbijeenkomsten zal er actief sectorinformatie worden gedeeld met de leden. Daarnaast zullen werkgroepen zich buigen over onderwerpen als duurzaamheid, innovatie, regelgeving en veiligheid, met het doel tot gemeenschappelijke werkwijzes te komen, en te wegen op de beleidsvorming.

Als Belgische Federatie is BERA ook lid van de European Rental Association ERA. De officiƫle voorstelling van de Belgian Equipment Rental Association zal plaatsvinden op 7 september op MATEXPO.

Samenstelling van het bestuur van BERA :

Voorzitter: Bill Olivier (Loxam)

Secretaris : Pascal Ameloot (Huurland)

Penningmeester : Dennis Renders (Hermans Heftrucks)

Stichtende leden : Sven Dekeyser (Key-Tec) Laurent Dedoncker (Heli) Wim Van Nuffelen (Wim Verhuur) Ivan Marchandise (Marchandise)