Group De Brabandere neemt 6 betoncentrales in Frankrijk over

Gepubliceerd op 29-06-2023 16:55

Met de overname van zes betoncentrales in Noord-Frankrijk tekent het West-Vlaamse familiebedrijf De Brabandere voor een kwantumsprong. In een klap stijgt de omzet van 35 miljoen naar 50 miljoen euro. 'Voor groei moet je tegenwoordig in Frankrijk zijn. Dit staat te lezen in de Tijd (29/06/2023). 

bron afbeelding: (c) Group De Brabandere (facebookpagina)bron afbeelding: (c) Group De Brabandere (facebookpagina)

"Het is een serieuze investering. Heel groot, maar het momentum was er" vertelt een tevreden Pieter De Brabandere (41) in de Tijd, de topman van het gelijknamige familiebedrijf uit Veurne, over zijn miljoenenovername in het noorden van Frankrijk. Het transport-, wegenbouw- en betonbedrijf neemt zes betoncentrales over van CuBe, de betondochter van Carrière du Boulonnais. Het gaat om fabrieken in Calais, Ferques, Etaples, Lumbres, Wizernes en Hazebrouck.

Group De Brabandere bestaat uit meerdere firma’s zoals Wegenbouw De Brabandere nv, Betoncentrale De Brabandere bvba, Vervoer De Brabandere nv, Flandres Béton sarl, Flandres Béton Transport sarl en De Brabandere Eco-Materials bv. Daar komen vanaf september zes nieuwe centrales bij. Die liggen in de regio Nord-Pas-de-Calais. 'Ze bestrijken een gebied van Duinkerke tot Saint-Omer en Le-Touquet-Paris-Plage', zegt De Brabandere. Terwijl de Belgische betoncentrales instonden voor een derde van de omzet, verwatert dat aandeel tot 20 procent. Group De Brabandere zal 60 procent van zijn omzet in Frankrijk draaien. De overige 20 procent komt van de wegenbouw in België. 'Onze doelstelling was de groepsomzet tegen 2030 naar 50 miljoen euro te brengen. Volgend jaar is het al zover, want deze deal voegt 15 miljoen euro aan omzet toe.'

Bron: Tijd - 29/06/2023

https://www.tijd.be/ondernemen/bouw/west-vlaams-betonbedrijf-neemt-zes-franse-fabrieken-over