Vlotte samenwerking door Krinkels en Deschacht bij aanleg afwatering & riolering nooddorp

Gepubliceerd op 26-06-2023 14:34

In de Eikstraat in Oostakker bouwden Vlaanderen en de stad Gent een nooddorp voor een 600-tal Oekraïense vluchtelingen. Voor dit nooddorp van (voorlopig) 50 woonunits deed de stad Gent als bouwheer onder meer beroep op de expertise van aannemer Krinkels. Die klopte bij Deschacht aan voor de levering van de nodige materialen.

bron foto: (c) Deschachtbron foto: (c) Deschacht

Compleet nooddorp

Op een terrein van circa 3,5 hectare in Oostakker werd de voorbije maanden hard gewerkt om een compleet nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen te bouwen. “De voorbereidende werken – nivellerings- en grondwerken – werden begin 2023 afgerond”, zegt Dirk Stuyven, Hoofd Studiedienst en Engineering Vlaanderen bij Deschacht. “Voor de aanleg van het terrein, met onder meer het plaatsen van rioleringen en andere nutsvoorzieningen, werden we door aannemer Krinkels gecontacteerd om mee te denken over een solide riolerings- en afwateringsplan. We werken al vele jaren goed samen, waardoor we snel konden schakelen bij het finetunen van het plan en het voorzien van de nodige materialen.”

Snel schakelen

Dat snel schakelen was zeker nodig, want de deadline voor oplevering was zeer strak. Dat bevestigt Maxim Lissens, werfleider bij Krinkels. “We hadden amper drie à vier maanden, van voorbereiding tot oplevering. Gelukkig waren er bij deze werf geen specifieke uitdagingen of knelpunten, waardoor we goed konden doorwerken. Met Krinkels stonden we onder meer in voor de aanleg van vuilwater- en regenwaterafvoer, elektrische bekabeling, waterbuffering en diverse aspecten van omgevingsaanleg, zoals het inzaaien van groene zones, het voorzien van bestrating tussen de woonunits en het plaatsen van de nodige verlichting. Op basis van het inplantingsplan verliepen deze werkzaamheden erg vlot.”

Vlotte samenwerking

Die vlotte uitwerking was niet enkel te danken aan de jarenlange ervaring en expertise van het Krinkels-team, maar ook aan de uitstekende samenwerking met Deschacht. “Binnen onze onderneming is collega Giuseppe Pulvirenti als commercieel medewerker riolering en afvoer al drie jaar lang de vaste contactpersoon van Krinkels”, geeft Dirk aan. “Dit persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we goed kunnen inschatten welke materialen Krinkels wanneer nodig heeft. Voor deze werf was een belangrijke troef dat we vanuit ons kantoor in Oostakker – dus vlakbij de werf – zeer snel op de bal konden spelen.”

Maxim bevestigt dat de samenwerking met Deschacht erg vlot verliep. “Deschacht is al jaren een van onze vaste leveranciers van onder andere pvc-buizen. Ze slagen er steeds in om alle materialen snel te leveren, en dat was ook nu het geval. Hierdoor slaagden we erin om de vooropgestelde deadlines te halen, met 10 mei 2023 als openingsdag van het nooddorp.”

Materialen van topkwaliteit

Voor de uitgevoerde werken plaatste Krinkels een grote bestelling van diverse materialen bij Deschacht. “Denk bijvoorbeeld aan wachtbuizen, pvc-rioleringsbuizen – met een diameter van 90 tot 400 mm –, infiltratiekratten voor het bufferen van regenwater en putdeksels”, geeft Maxim aan. “Met een leverancier als Deschacht hebben we altijd de garantie dat we over kwalitatief hoogstaande materialen beschikken, die bovendien correct én snel geleverd worden.”

(bron: Deschacht)

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/410841/krinkels-londerzeelhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/759331/deschacht
Krinkels en Deschacht bouwen samen aan nooddorp voor Oekraïense vluchtelingenKrinkels en Deschacht bouwen samen aan nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen
infiltratiekratten voor het bufferen van regenwaterinfiltratiekratten voor het bufferen van regenwater