Transportbedrijf Decotra wint prestigieuze Truck Safety Award

Gepubliceerd op 06-06-2023 10:03

Decotra levert sinds jaar en dag grote inspanningen op het vlak van veiligheid en dat werd onlangs beloond. Op aanraden van Meester Frederik Vanden Bogaerde van Advocatenkantoor TLA stelde Decotra zich kandidaat voor de Transport Safety Award, en met succes: op 11 mei 2023 werd het Tieltse transportbedrijf uitgeroepen tot winnaar van de Truck Safety Award,  onderdeel van de prestigieuze Transport & Logistics Awards voor België en Luxemburg.

Truck Safety Award 2023 voor DecotraTruck Safety Award 2023 voor Decotra

De uitreiking vond plaats in de Nekkerhal in Mechelen, in aanwezigheid van zo’n 1.500 professionelen uit de transportsector. Het event werd aan elkaar gepraat door ex-Miss België Virginie Claes en acteur Christophe Stienlet, die het geheel in goede banen leidden.

Reeds van in het prille begin, 20 jaar geleden, zette zaakvoerder Danny De Coninck hoog in op veiligheid. Het totale boetebedrag in die 20 jaar is laag gebleven en dat zegt al veel natuurlijk.

Liever dan een ongeval te riskeren, investeert hij in de nieuwste veiligheidsopties op zijn vrachtwagens, zoals  dodehoekcamera’s en Lane Assist. Die investeringen zijn trouwens op termijn altijd rendabel, al was het maar in de reputatie van het bedrijf. Heel zware ongevallen heeft transporteur Decotra gelukkig nog niet voorgehad, en brokkenchauffeurs zijn er absoluut niet welkom.  

Een treffend voorbeeld van hoezeer de firma Decotra veiligheid hoog in het vaandel draagt: alle trailers zijn voorzien van gekeurde rongen en palen (met certificaat) om de ladingzekerheid te garanderen en om overbelasting op de trekas te vermijden. Bij het ontwerpen van hun platte trailers berekent A&D de voertuigzwaartepuntpositie. Dit zorgt ervoor dat de trailer op geen enkel moment overladen kan zijn. Op die manier wordt de remafstand gevoelig ingekort, wat leidt tot betere veiligheid op de weg. Een speciaal daartoe aangebrachte sticker op de platte wagen geeft de aanwezigheid van dit punt aan. Bij twijfel omtrent bepaalde situaties gaat Danny trouwens vaak te rade bij Geert Frans, een West-Vlaming die dé expert is op het vlak van ladingzekerheid.

In maart van dit jaar nam Decotra de Tieltse firma Persyn BV over, een aardappelhandel en transportbedrijf en nu zet ook zoon Jaiden zijn eerste stappen in het bedrijf. Hij studeert binnenkort af in de richting automechanica & carrosserie en wordt dan verantwoordelijk voor het beheer van de vloot. Hij zal ook kleine herstellingen op zich nemen, zodat alle alle vrachtwagens steeds in orde zijn en elke dag weer veilig de weg op kunnen.

https://www.decotra.eu/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/988263/decotra
Het team van Decotra bij de ontvangst van de Truck Safety AwardHet team van Decotra bij de ontvangst van de Truck Safety Award
Decotra zet hoog in op veiligheidDecotra zet hoog in op veiligheid